Minä tein tuosta Hannan reseptista puolikkaan annoksen meille kahdelle ja söimme siitä kaksi kertaa. Quornfileitä en löytänyt, joten käytin quornkuutioita (löytyivät kaupan pakastekaapista). Lisäsin joukkoon myös pussillisen tuoretta pinaattia, koska se täytyi käyttää mitä pikimmiten, ja hyvin se joukkoon upposi.
IGORIN QUORN-PATA
loraus öljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika suikaleina
1 rkl tomaattipyrettä
n. 1 tl hunajaa
1 prk smetanaa
1 dl kasvislientä
1 pieni suolakurkku pieninä kuutioina
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
100 g kirsikkatomaatteja
(1 pss tuoretta pinaattia ronskisti silputtuna)
300 g quorn-kuutioita tai -fileitä
tuoretta lehtipersiljaa
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuullota silputtua sipulia paistinpannulla hetken aikaa ja lisää sitten joukkoon paprikasuikaleet ja valkosipuli. Paista sekoitellen 5-10 minuutin ajan. Lisää joukkoon sitten tomaattipyre, mausteet ja kasvisliemi. Sekoita ja kuumenna, ja kaada sekaan smetana. Kiehauta parin minuutin ajan ja sekoita lopuksi joukkoon suolakurkkukuutiot.
Öljyä tai voitele uunivuoka ja kaada pussista jäiset quornit sinne. Kaada päälle kastike ja kruunaa komeus kokonaisilla kirsikkatomaateilla. Liruta varovasti hiukan öljyä tomaattien päälle. Nosta vuoka uuniin ja paista sitä noin 30 minuuttia 200 asteessa (minulla oli vajaat 40 minuuttia). Koristele valmis ruoka lehtipersiljalla ja tarjoa vaikkapa riisin kanssa.
Näyttääkin vähän kanalta, eikö vain? |
Pitääkin kokeilla tätä. Lähinnä tofua/ kaurapalaa oon käyttänyt. Ihanan värikäs ruoka.
VastaaPoistaTämä ruoka oli tosiaan ilo myös silmälle! Nuo päällä olevät tomaatit olivat oikein kiva lisä päälle. Minulle kaurapala olisi varmaan seuraava kokkeilun paikka :) Sitä kun en ole koskaan missään käyttänyt, en ehkä syönytkään.
Poista