tiistai 11. lokakuuta 2022

Kahvikääretorttu

Tiedätkö tunteen, että sen kerran kun leivotuttaa, niin et osaa päättää, mitä leipoisit? Kun alkaa selailemaan netin loputonta leivonnaismaailmaa, tulee vastaan toinen toistaan ihanampia baakkelseja. Kaikki houkuttelelisivat, mutta mihinkään ei osaa tarttua. Lauantaina oli just semmoinen päivä. Ostin lopulta ainekset kahteen leivonnaiseen ja annoin Armastuksen tehdä valinnan. Ajattelin, että jos sunnuntaina on virtaa, leivon lisää. Lauantain leivonnainen - kahvikääretorttu - oli nopea tehdä, ja lopputulos oli herkullinen. Kääretorttu-urani ei ole hohdokas, joten aika harvoin nykyään sellaisia teen. Olettamus kun on se, että pieleen menee. Nyt ei mennyt. Tuli nätti ja hyvä. Ja tuli runsas täyte, koska vähän sekoilin aineksissa...

Ohjeen löysin Soppa365-sivulta.

KAHVIKÄÄRETORTTU


4 huoneenlämpöistä kananmunaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

0,5 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita pienessä kulhossa kuivat aineet ja ota siivilä valmiiksi esille. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri - huolellisesti ja pitkään, jotta saat tosi kuohkean vaahdon. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon varovasti sekoittaen, vähän kerrallaan lisäten, jotta vaahto ei kovin pääsisi laskeutumaan. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä kääretorttulevy pöydälle leivinpaperin päälle (johon olet ripotellut vähän sokeria) ja poista paistoleivinpaperi. Jätä jäähtymään ja valmista täyte.

 

Täyte:

125 g huoneenlämpöistä voita

1,5 dl tomusokeria

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

175 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin kevytversiota)

1 tl vaniljasokeria (tai 1/4 tl vaniljajauhetta)

1 rkl vahvaa kahvia (sekoitin ruokalusikalliseen vettä 2 tl pikakahvijauhetta)


Sekoita ensin voihin sokeri ja kaakaojauhe. Lisää muut aineet ja vatkaa tasaiseksi (minä vatkasin sähkövatkaimella). Levitä täyte jäähtyneen kääretorttulevyn päälle ja rullaa tiukaksi kääröksi leivinpaperin avulla. Kääräise torttu leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin ässettymään. Minä en tehnyt päälle alkuperäisen ohjeen mukaista kuorrutusta. Jos haluat sen tehdä, niin klikkaa ylhäältä linkkiä, josta pääsen sen ohjeen äärelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti