keskiviikko 18. tammikuuta 2023

Koukuttavat siivet

Tahmaiset, aasialaisittain maustetut kanansiivet ovat aivan koukuttavan hyviä. Testasin viime syksynä muuatta reseptiä, ja se osoittautui niin hyväksi, että olen yrittänyt tätä ilosanomaa toimittaa eteenpäin myös ystäville. Pieniä muokkauksia tein, ja näköjään teen joka kerralla, mutta aina on tullut hyvää. Teriyaki-kastiketta laitan aina vähän alkuperäistä ohjetta vähemmän, mutta lisään mukaan valkosipulia. Sriracha-kastikettakin turautan joukkoon usein hiukan ohjetta enemmän. Niin on hyvää! Meillä on kahdelle hengelle ollut muistaakseni 800 g:n pakkaus siipiä, joten kirjaan ohjeen sille määrälle. Sovella sinä sen verran kuin haluat!


AASIALAISET WINGSIT (kahdelle)

800 g maustamattomia kanansiipiä


Marinadi:

n. 0,5 dl teriyaki-kastiketta

0,5 dl soijakastiketta

0,25 dl paahdettua seesamiöljyä

2 rkl raastettua inkivääriä

3-4 valkosipulinkynttä raastettuna

2 rkl fariinisokeria

1-2 rkl Sriracha-kastiketta

2 rkl seesaminsiemeniä (jotka välillä unohdan laittaa kokonaan)


Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Laita siivet maustumaan marinadiin ja jätä maustumaan vähintään kolmeksi tunniksi (kahdessakin tunnissa tulee jo makua, paljastaa hätähousu).

Kuumenna uuni 225 asteeseen ja paista wingsit kypsiksi pellillä leivinpaperin päällä. 30 - 35 minuutissa tulee jo yleensä kypsää, mutta hetki lisää tuo vähän parempaa paistopintaa. Jos teet isomman satsin, niin paista mahdollisuuksien mukaan kiertoilmalla kahdella pellillä / kahdessa vuoassa.

3 kommenttia:

  1. No nyt on minun tämänhetkiseen makupalettiin sopiva ohje! En tosin perusta yhtään siivistä, enkä ole koskaan niitä tehnyt. Pari kertaa olen syönyt korealaisia siipiä ja tykännyt, pitänyt oikein rasti piirtää seinään. Tätä ohjetta pitää kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari, en tiedä mikä on asian laita kohdallasi, mutta jos sua tökkii se epämääräinen järsiminen, niin voi tehdä valesiipiä luuttomista paistileikkeistä. Sitten vaan näillä mausteilla. On ihanan KOKONAAN syötäviä. Se resepti on siinä Arjen luxusta keittokirjasta. Toki mun blogissa myös mutta vaikeasti oli löydettävissä, tuolla kirjan nimella + blogin nimellä googlaamalla. Boneless siivet.

      Poista
  2. Mukava kuulla, että löytyi Sarin makuhermoihin mätsäävä resepti.
    Tuo Nannan vinkki luuttomista paistileikkeistä on aivan mainio, ja taidanpa itsekin ottaa sen joskus käyttöön. Tosin jotain koukuttavaa on myös siinä, että sotkee sormensa tahmeisiin siipiin ja kaluaa niistä lihat :)

    VastaaPoista