lauantai 22. lokakuuta 2011

Lihakääryleet


Lempeät lihakääryleet lämmittäen lohduttavat lokakuun luoteistuulessa.

L-tarina oli se :) ja täyttä totta. Muistan joskus nähneeni jossain ruokaohjeen "Lempin leiskuvat lihakääröt", ja nyt lähdin hahmottelemaan jotain nimeen sopivaa. Tänään lihan kääräistiin omenasiivu, kuttugoudaa ja pekaanipähkinää, kun ne tuntuivat niin kivalta kolmikolta. Minä leikkasin reilun 800 gramman ulkofilepalan ohuiksi viipaleiksi ja valikoin sieltä seitsemän tasaisimmin leikattua kääryleiksi (loput laitettiin pakkaseen jotain kiinahenkistä ruokaa varten).


NAUDANLIHAKÄÄRYLEET

n. 500 g naudan ulkofilettä (7-8 ohutta viipaletta)
suolaa, mustapippuria
muutama suikale kuttugoudaa tai jotain muuta vahvahkoa juustoa
pala omenaa suikaloituna (melkein pikkurillin paksuisia)
kymmenkunta pekaanipähkinää karkeasti rouhittuna

1 prk smetanaa
1 rkl häränlihafondia

Leikkaa ulkofilepala ohuiksi viipaleiksi (tai osta valmiit siivut kaupasta). Nuiji niitä nyrkillä kevyesti. Suolaa ja pippuroi ja laita kunkin siivun päälle pari juustosiivua, omenasiivu ja pähkinärouhetta. Kääräise tiiviiksi rullaksi ja sido narulla tai kiinnitä cocktailtikulla. Paista kääryleet kauniin värisiksi kuumalla pannulla ja kaada sitten pannulle smetana. Lisää fondi ja sekoita. Maista ja lisää ripaus suolaa, jos haluat. Anna hautua puolisen tuntia. Poista langat / tikut ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti