sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Pähkinöitä purtavaksi

Jos elosi on ollut vauhdikasta ja jopa stressaavaa ja uuvuttavaa, niin rentoudu leipomalla. Taikinaterapia toimii!

Siitä hetkestä lähtien, kun iskin silmäni Rouva Raadelmasta -blogin pähkinäkuorrutteiseen kaakkuun, on tehnyt mieli tehdä sitä itse. Vihdoin tänä aamuna pääsin taikinaterapiaan ja kakku on valmiina. Vaikka Rouva R opastaa, että kakku olisi parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä, on täällä jo lohkaistu siitä aimo palanen ja viety sairaalaan potilaallekin herkuteltavaksi. Maku oli hyvä tänään, mitähän se mahtaa olla huomenna? Siis jos sitä jää huomiselle...


SUOLAPÄHKINÄ-KINUSKI-SUKLAAKAKKU

3 kananmunaa
1,25 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl siirappia
25 g voita
100 g margariinia
100 g suklaata (minulla Fazerin sinistä)
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
3 dl suolapähkinöitä

Sulata suklaa ja rasvat vesihauteessa (minä sulatin margariinia vähän erikseen mikrossa ja suklaan ja voipalan vesihauteessa, sitten yhdistin nämä). Vaahdota munat fariinisokerin ja sokerin kanssa. Lisää vaahtoon vaniljasokeri ja siirappi ja sekoita hyvin. Lisää sulatettu suklaa-rasvaseos sekoittaen ja lopuksi jauhot, johon on sekoitettu leivinjauhe.

Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kakku saa jäädä meheväksi sisältä eli ei kannata paistaa liian kauaa.

Keittele kinuski: Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja kiehuttele hiljalleen 15-20 minuuttia. Minulla meni varmaan hieman yli tuon 20 minuutinkin, ennen kuin kinuski oli sen paksuista että se pysyi kakun pinnalla. Sekoita sitten kinuskiin suolapähkinät ja valuttele kuorrutus kakun pinnalle lämpimänä / kuumana.

7 kommenttia:

  1. Näm, tämän on pakko olla hyvää. En ole yltiömakean ystävä, mutta luulen, että suolapähkinät tasoittaa kummasti kinuskia tässä kakussa.

    VastaaPoista
  2. Wau, hyvin näyttää toimineen ohje! Meillä kakku sai varauksettoman ihastuneen vastaanoton.

    VastaaPoista
  3. Jonna, oli älyttömän hyvää. Yllätykseksemme kokonaisuus ei ollut lainkaan yltiömakea, sillä itse kakku ei ollut liian sokerinen ja ätläkkä ja nuo suolapähkinät tosiaan tasapainottivat kuorrutetta. Tavalliset pähkinät eivät olisi toimineet yhtä hyvin.

    Rouva R, toimi! Kakku maistui sekä meille että vieraille että potilaalle :)

    VastaaPoista
  4. Oih, kakku oli kyllä ihan törkiän hyvvää! Vieläkin maistuu suussa kinuskin ja suolapähkinöiden taivaallinen yhdistelmä :)

    Outi

    VastaaPoista
  5. Outo, mukava kun maistui, mutta mukavampi että kävitte :)

    VastaaPoista
  6. Kiitos reseptistä! Oli aivan mahtavan herkullista!

    VastaaPoista
  7. Ole hyvä, Satua! Kiitelkäämme yhdessä Rouvaa Raadelmasta, jonka blogista ohjeen bongasin.

    VastaaPoista