sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Söpöä, lämmintä ja makeaa: kuuma glögishotti

Mieleeni on painunut hauska tilanne joistain haalaripippaloista opiskeluaikana: Nuori mies kantaa käsissään jonkinlaista telinettä/tarjotinta, jossa hänellä on toistakymmentä Galliano hot shot -juomaa (likööriä, kahvia ja kermaa). Ystäväni kanssa riensimme joutuin hänen vierelleen aikeenamme ostaa lasilliset. Olimme aivan hölmistyneitä, kun ne eivät olleet myynnissä. Poikanen oli ostanut kaikki itselleen ja laskeutui nyt lattianrajaan nautiskelemaan niistä. Herrasmiehenä hän kuitenkin pelasti neidot pulasta ja tarjosi myös meille drinkit - kiitos.

Tuota hot shottia ei ole tainnut tulla koskaan itse tehtyä, eikä kovin usein viime aikoina muutenkaan nautittua. Kun näin Valion sivuilla kuuman glögishotin ohjeen, olin heti myyty! Tätä kokkeillaan!

Nyt olen testannut glögishotin sekä tavallisella glögillä että Valion Hehku-glögillä. En osaa sanoa, kumpi on parempaa - ehkä kumpikin :) Hehku on tummempaa, joten siitä ei tule niin heleän näköinen, kuin ns. tavallisella glögillä.



GLÖGISHOTTI (1 kpl)

2 cl "43"-likööriä (Cuarenta y tres)
2 cl kuumaa glögiä (tavallista alkoholitonta kaupan glögiä)
1 rkl kuohukermaa (hyvin löysäksi vatkattua)
koristeeksi muutama hippunen kardemummaa ja kanelia (tai vaniljasokeria)

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Kuumenna glögi. Kaada shottilasiin ensin likööri, ja sen jälkeen kuuma glögi teelusikan kautta, jotta se jää liköörin pinnalle. Kerman saat pinnalle samalla tavalla lusikkaa käyttäen. Koristele hippusella kardemummalla ja kanelilla.

Kumoa shotti suuhusi kertalaakista. Jos siemailet hiljalleen, tulet juoneeksi ensin kerman ja glögin, ja lopuksi vasta liköörin. Kerralla huitaistuna saat suuhusi ihanat maut yhtä aikaa.


* * *

Glögishotit nautittiin eilen illalla oululaisten ruokabloggareiden pikkujouluissa Rommirusinan taloudessa. Lämpimät kiitokset isäntäväelle ja koko seurueelle pikkujoulutunnelmasta ja ähkystä!


10 kommenttia:

  1. Nämä oli tosi hyviä, olisin varmaan opiskeluaikana itsekin vetänyt näitä mielelläni tarjottimen täydeltä. :D Kiitoksia eilisestä, oli tosi mukavaa ja ähky kesti aamuun asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä näitä tosiaan enemmän kuin yhden pystyy maistelemaan :)

      Poista
  2. Jos shotti on joskus hyvää, tämä oli just se joskus :D
    Kiitos seurasta ja kaikesta!

    VastaaPoista
  3. Nämä oli niin kauniit! Harmi kun minä autoilijana jouduin jättämään tällä kertaa väliin, mutta uskon kyllä että olivat myös mielettömän hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonakin mukavana autottomana iltana kannattaa tekaista tällainen :)

      Poista
  4. Tämä oli kyllä ihana shotti-innovaatio! Nam!

    VastaaPoista
  5. Oikos tuo porkkanasalatti teikäläisen tekeleitä ja jos oli niin mitä se piti sisällään? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se! Resepti löytyy blogista heinäkuulta 2015: http://kokkeillaan.blogspot.fi/2015/07/porkkana-kikhernekokoelma.html

      Poista