maanantai 5. maaliskuuta 2012

Isoäidin kahvikiisseli

Mielikuvilla on merkitystä. Itse ruokalajin edessä seisovalla sanalla on iso merkitys sille, mikä on ensiajatuksemme ruuasta. Miettikääpä vaikka: Isoäidin kahvikiisseli - turvallinen, pehmeänmakuinen, helppotekoinen? Entäpä tämä: Pikantit broilerpyörykät - hienostunut, ehkä hiukan erilainen maku, ihan toista kuin saarioispallerot? Voimavärikeitto - selvästikin superterveellinen, perätikin flunssahuuruiselle sopiva. Prinsessakakku - kaunis, juhlava, makea, tiedämme sen.

Kannattaa siis miettiä tarkoin, miten postauksensa otsikoi :)

Isoäidin kahvikiisseli -nimeä en ole suinkaan keksinyt itse, vaan ohje oli Valion Kodin ruokavuosi 2/2003 -lehtisessä. Kahvin ystävälle tämä on taivaallinen jälkiruoka! Koristukseksi voi töpsäyttää kermavaahtoa, ja kesällä tuoreita mansikoita. Edellä mainittujen puutteessa suklaahippusetkin käyvät koristelusta.

ISOÄIDIN KAHVIKIISSELI (kuudelle)

5 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
4 dl (vahvaa) kahvia
1 dl sokeria
1 dl (Maizenaa)
1/2 tl vaniljasokeria

Keitä kahvi. Jos haluat oikein vahvaa, mittaa esim. 2 kahvimitallista kahvia yhtä kupillista kohden. Mittaa kattilaan maito, kerma, kahvi, sokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 2-3 minuuttia. Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla. Kaada kiisseli annoskulhoihin tai isoon tarjoilumaljaan. Ripota pinnalle hiukan sokeria kuorettumisen estämiseksi (tai laita kelmua kiisselin päälle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti