tiistai 27. maaliskuuta 2012

Liebster Blog, hyvää mieltä ja haaste

Campasimpukka heitti ihanassa blogissaan kerrassaan vastustamattoman haasteen: Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Minä olen oppinut elämässäni repimään riemua pienistäkin asioista, joten listan tekeminen ei liene kovan miettimisen takana. Tästä se lähtee:

1. Muistot tavaroissa. Pieniä ja suuria välähdyksiä, makuja, hajuja, tunnelmia, mielikuvia, ihmisiä, paikkoja...

2. Villasukat. Jos tykkää Campasimpukka kylmistä varpaista, niin minulle villasukat ovat kuuminta hottia läpi vuoden. Kesälomareissuillakin lentokoneessa vedän häpeilemättä villasukat jalkaan ja riivin ne pois ennen laskeutumista etelän lämpöön.

3. Pullataikina. Se jos mikä on taikinaterapiaa! Pullataikinan vaivaaminen on vähän sama kuin vaivaisi murheita mureniksi, ja siitä tulee lopulta parempi ellei jopa hyvä mieli.

4. Kiukaaseen sihahtava löylyvesi. Se jotenkin kummasti rauhoittaa ja piristää yhtä aikaa.

5. Sulat pyörätiet. Oulu on Pyöräilykaupunki: pyöräilyreittejä riittää, mutta mäkiä puuttuu - täydellistä! Talvipyöräilystä en piittaa, vaikka täällä se on perin suosittu laji. Kevättalvella joka aamu töihin kävellessäni tarkkailen sulan etenemistä ja mietin, jokohan ensi viikolla hurautan tästä pyörällä. Nyt on jo monta ilon aamua ollut, kun metri metriltä ja aamu aamulta asfalttia näkyy enemmän.

6. Jalkahieronta. Perjantai-iltojeni ilo! Telkkarissa Kova laki, Kotiharmin jalat Armastuksen sylissä, ja viikon huolet hieronnalla hiiteen.

7. Kotivaris. Asumme kerrostalossa ja meillä on "lemmikki". Siitä asti, kun naapurikerrostalo valmistui, on sen katonreunalla kököttänyt varis. Välillä se lennähtää nosturin päälle, välillä valmistumassa olevan kerrostalon betoniseinän reunalle ja taas kohta naapuritalon katolle. Yhtenä keväänä sen rinnalle ilmeistyi toinen varis - hellun oli saanut :) Nyt se on lentää lehahdellut taas yksin, mutta jännitys kuplii rinnassa: löytyykö mielitiettyä?

8. Suomen kieli ja sanaleikit. "Hae lakkaa satamasta, kun lakkaa satamasta." Miten riemukasta! Lähijoukoissa on onneksi monta samanhenkistä :)

9. Croissant, hillo, kupillinen teetä ja rauhaisa aamu. Kombinaatio aiheuttaa tyytyväistä hyrinää ja leppoisaa hyräilyä. Transsinomainen tila.

10. Vanhat traktorit. Ne on niin jotenkin sympaattisia! Säksättävät ja hytkyvät tunteisiin vetoavasti. Tulee mieleen mummola, sääsket ja mettätyöt - ja mummun tekemä leipä ja hyvät eväät.

Siinäpä niitä oli, Kotiharmin hyvän tuulen tuojia, pieniä ja isoja. Kiinnostaisi kuulla, mitä on sanottavaa Hannelella (Kokit ja potit), Marjalla (Soppaa ja silmukoita), Nannalla (Kaikki äitini reseptit), Canelialla (Canelian keittiössä) ja Riikalla (Ghetto Gourmet) olisi listalle laitettavaksi :)

"Listaa asioita, jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa  (jos saa haasteen uudelleen, niin ainakin viisi lisää). Anna eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen, sekä mainitse haasteen antaja postauksessasi (linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen)."

* * *

Sitten toinen asiani:

Blogimaailmassa liikahtelevat huomionosoitukset ovat aika kiva tapa kertoa, että on tykästynyt johonkin blogiin ja vinkata, että sitä kannattaa seurata. Minä sain Liebster Blog -tunnustuksen Rouva Raadelmasta -blogista, kiitos ja kumarrus! Liebster Blog -tunnustusta on jaettu ns. pienille blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa, joten oikeaan osui. Vaikka tarkoitus on laittaa tunnustusta eteenpäin viidelle blogille, valitsen minä nyt vain kolme. On niin vaikea valita! Tokko nämä valintani ovat ihan niitä pieniäkään blogeja...tiedä häntä (saa korjata, jos ja kun ihan pieleen menee nämä arviot). Isoja tahi pieniä, tosi kivoja kuitenkin! Kaikki kolme puuttuvat omasta blogilistastani, mutta seuraan niitä Top 100 ruokablogit -sivuston kautta. Seuratkaa tekin.


7 kommenttia:

 1. Kiitos :). Tännekin on tullut vaikka mitä ihania herkkuja. Vaihdoin työpaikkaa reilu viikko sitten ja lukemattomien postauksien lista on kasvanut eksponentiaalisesti tuona aikana. Mistäköhän johtuu 8)...

  VastaaPoista
 2. Minulla on tuollaiset ihan samanlaiset kengät tallessa. Mustat kärjet vaan. Ja laita vaan lisää sanaleikkejä, kiitos:)

  VastaaPoista
 3. Listasi toimii, se tuo lukijallekin hyvää mieltä!:) Ja nuo kengät, ne ovat suloiset.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tunnustuksesta! Ihana blogi itselläsikin :)

  VastaaPoista
 5. Ihana lista, nousi heti hymy suupieliin :)

  VastaaPoista
 6. Marja: Työpaikan vaihdos vie melkoisesti energiaa, mutta vastaavasti ja parhaassa tapauksessa tuokin sitä. Työn iloa sinne!

  Ankerias, tuota kenkämallia taisi jokunen vuosi(kymmen) sitten olla tarjolla juhlahetkiin. On ne suloiset!

  Campasimpukka ja Heidi: Kiva kun hymyilyttää ja tulee hyvä mieli :) Tuon listan rakentelu oli kyllä mukavinta puuhaa pitkään aikaan.

  Anne, kiitos!!

  VastaaPoista
 7. Listasi tuo todellakin hyvää mieltä, ihania asioita!

  Kiitos tunnustuksesta :) Ja pahoittelut kun palaan asiaan näin myöhään. Pieni blogitauko jälleen kerran vaivasi.

  VastaaPoista