lauantai 26. tammikuuta 2013

Dijon-ruusukaalit (ja frankfurter-nakit)

Erään arki-illan nälkä talttui paketilla ruusukaalta ja parilla nakilla. Valmistin vaihteeksi ruusukaalit hiukan eri tavalla kuin ennen. Tuon herkkuruusukaalin voittanutta ei uudesta versiosta tullut, mutta ihan kelpoa popsittavaa se oli ja sopi erinomaisesti makkaratuotteen kanssa syötäväksi.


DIJON-SINAPILLA RYYDITETUT RUUSUKAALIT (kahdelle)

1 pkt (300 g) ruusukaalta (vielä löytyi suomalaisia!)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
öljyä paistamiseen
n. 1 dl vettä
1 (reilu) tl hunajaa
n. 1 tl Dijon-sinappia
suolaa, mustapippuria

Huuhtele ruusukaalit ja leikkaa niistä kanta pois. Poista myös uloimmat lehdet, jos ne näyttävät kulahtaneilta. Halkaise kaalit neljään osaan, niin kypsyminen nopeutuu. Kuumenna pannulla öljyä ja paista ruusukaalilohkoja hetki kuumalla pannulla. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi ja lisää ne pannulle. Paista hetki ja lisää vesi, sinappi, hunaja ja suolaa sekä pippuria. Anna hautua hetken ajan pienemmällä lämmöllä, mutta älä pehmitä liikaa. Purutuntumaa saa olla.

Jos nautit ruusukaalit nakkien kera, nosta nakit ruusukaalipaistoksen päälle hetkeä ennen kuin kaalit ovat valmiit, ja laita kansi päälle. Nakkipötköt kypsyvät höyryssä nopsakasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti