keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Sugo pastalle

Sugo - mikä suloinen sana! Vähän niinkuin suukko, mutta ei kuitenkaan. Tarkoittaa oikeasti kastiketta.

Koska meillä syödään aika paljon pastaa, kiinnostaa sen kanssa kokkeilla erilaisia kastikkeita. "Tagliatelle with quick lamb sugo" -niminen karitsanjauhelihakastike löytyi Fine Cooking -lehdestä. Pienillä muokkauksilla (=mitä kaupasta muisti ostaa + mitä kotona oli) syntyi herkullinen arkiruoka.



KARITSANJAUHELIHAKASTIKE PASTALLE

1 iso valkosipulinkynsi
1 sipuli
1/2 pieni fenkoli
oliiviöljyä
350 g (luomu-)karitsanjauhelihaa
1 tlk tomaattipyrettä
1 dl punaviiniä
2 dl paseerattua tomaattia tai tosi muhjuista tomaattimurskaa (eli Muttia)
2 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl (tummaa) sokeria
suolaa, mustapippurirouhetta
(tiraus sitruunamehua)

Silppua valkosipulinkynsi ja sipuli, leikkaa myös fenkolinpuolikas jotenkin sipulin lailla. Paista edellä mainittuja tilkassa oliiviöljyä, kunnes sipuli pehmenee. Lisää sitten pannulle jauheliha, lisää hönkää ja ruskista liha. Kun liha on paistunut, tarkastele rasvan määrää pannulla. Ylimääräisen rasvan voi lappaa pois. Lisää kuumalle pannulle tomaattipyre ja paista seosta hetki ennen kuin lisäät punaviinin. Kiehauta sen aikaa että neste lähes haihtuu. Lisää suolaa, pippuria ja yrtit sekä tomaattituote ja sokeria. Kuumenna ja hauduttele kastiketta vähän aikaa (vaikkapa sen ajan, kun pastavesi kiehuu ja pasta kypsyy). Pitkää haudutusaikaa tämä ei vaadi, vaan hyvää ja täyteläistä tulee nopeasti.

Kastike oli aika paksua, mikä oli hyvä, sillä se tarttui hyvin penneen. Minä muuten lisäsin kastikkeeseen lopuksi pari pientä puristusta sitruunamehua, sillä maku tuntui jotenkin tunkkaiselta. Auttoi! Lisäsin myös tuoretta basilikaa.


4 kommenttia:

  1. Jaa-a, olisin veikannut sugon olevan jotain japanilaista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ei tuosta ihan heti italia tule mieleen!

      Poista
  2. Fenkolia färssisoosiin, kuulostaa jännältä.
    Sugo sen sijaan ei kuulosta italialaiselta minunkaan korvaani mutta toisaalta se sopii ragun kaveriksi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaista yhdistelmää kakistelin ensin, mutta makuhan oli mitä parhain!

      Sugo ja ragu - hyvä sanakaksikko :)

      Poista