tiistai 19. maaliskuuta 2013

Pieni tomaattikeitto

Joskus tulee mieleen arkisena vapaapäivänäkin syödä ihan oikea varta vasten sitä hetkeä valmistettu lounas, eikä mitään viikonlopun jämiä. Tomaattikeitto on juuri sopiva tähän tarkoitukseen. Maukas, nopea ja piristävän värinen!


TOMAATTIKEITTO (reilu annos yhdelle)

puolikas pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
pieni pala inkivääriä (silputtuna tai raastettuna n. 1 tl)
n. 200 g (kirsikka)tomaatteja
n. 1 dl vettä
1 tl jauhettua korianteria (tai siemeniä morttelissa murskattuna)
hyppysellinen kanelia (varo ettei tule liikaa, silloin saat kanelisoppaa)
chilijauhetta maun mukaan
suolaa
mustapippuria
tiraus sitruunamehua
hunajaa (tai sokeria)

Silppua sipuli ja laita se pieneen kattilaan öljytilkan kanssa kuullottumaan. Silppua valkosipulinkynsi ja raasta pala inkivääriä sekaan. Pehmennä sipuleita hetken ajan. Huuhtaise ja puolita (kirsikka)tomaatit (isot tomaatit kannattaa laittaa neljään osaan), nakkaa ne kattilaan. Lisää mausteet ja vettä ja kiehauta nopeasti. Soseuta keitto ja tarkista maut oman suun mukaiseksi. Tomaattien kypsyysasteesta ja lajikkeesta vähän riippuu, kuinka paljon makeutusta keitto tarvitsee.

Jos haluat tarjota keittoa vaikkapa alkuruokana päivällisillä, voi olla mukava siivilöidä keitto. Näin yhden naisen lounaalla keiton tomaatinkuoret ja pienet sattumat eivät haittaa, joten en siivilöinyt.

4 kommenttia:

  1. Kaunis, pieni keitto. Olisi kelvannut tänään lounaaksi minullekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, söpönen siitä tuli :) Ota tällainen lounaslistalle pikapuoliin.

      Poista
  2. On muuten joskus kiva, kun viitsii tehdä ihan itselleen vain oikean aterian. Minä hyvin harvoin viitsin, mutta on siinä oma mukava tunnelma siinäkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen maanantaivapaillani harvoin viitsinyt, mutta nyt teki niin kauheasti mieli tomaattikeittoa, että pakko oli ryhtyä ruuanlaittoon. Kyllä kannatti!

      Poista