sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Sinappiset rucolaperunat

Jostain on kantautunut reseptivihkooni tällainen pottuohje. On niin hyvää, että kannattaa teidän muidenkin kokeilla! Lisukkeeksi voi kokeilla niin kalaa kuin lihaakin, makkarakin käy mainiosti. Liha-kala-makkaraosaston puuttuminen ei ole katastrofi, sillä perunoita popsii ilokseen ihan tällaisenaan.


SINAPPISET RUCOLAPERUNAT

n. 500 g uusia perunoita
1 tl sinapinsiemeniä
1 rkl sinappia
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
rouhaisu mustapippuria myllystä
1/2 dl oliiviöljyä

kourallinen rucolaa

Keitä perunat kypsiksi ja valmistele sillä välin kastike. Paahda sinapinsiemeniä hetki kuumalla, kuivalla pannulla ja jäähdytä ne. Sekoita sinappi, sitruunamehu, suola, sokeri, mustapippuri ja öljy tasaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon sinapinsiemenet (tämän voit tehdä kulhossa, josta aiot perunat tarjoilla). Silppua rucolaa vähän pienemmäksi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Kaada vesi pois perunakattilasta, anna perunoiden jäähtyä kymmenisen minuuttia ja paloittele ne. Puolituskin riittää, jos perunat eivät ole kovin suuria. Lisää perunapalat kastikkeen joukkoon ja sekoita varoen. Anna maustua muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti