torstai 31. heinäkuuta 2014

Perunapizzaa ilman villasukkia


Viime kesänä varustauduttiin oululaisten ruokabloggareiden kesäpiknikkiin järeästi eli muun muassa tikkitakilla ja villasukilla. Tänä vuonna pääsimme vähemmällä ja sekä käsivarret että varpaat olivat näkösällä. Sää kokoontumiselle oli siis mitä mainioin. Minä valmistin piknikille viilennettyä kurkkukeittoa, ja leivoin perunapizzaa. Samoilla uuninlämpimillä valmistui  pullaakin, joten vein muassani myös leetaa. Kahvit ostimme Ainolan puiston Kahvila Kiikusta, joka sattui olemaan kantomatkan päässä.

Hirmuisen hyvä ja tarkka selostus piknikherkuista löytyy Makuja kotoa -blogista, jonka lisäksi vilteillä istuskelivat Aina nälkä -blogilaiset, Diplomi-insinööriläiset, KokkiPottiHannele, Pastanjauhajat sekä Peruspöperöläiset. Kiitos teille kaikille mahtavasta kesäpiknikkiseurasta ja -nauruista ja tietenkin ruuasta. Skool oululaiselle ruokaosaamiselle! Jään taas odottelemaan muutamia reseptejä...


* * *

Perunapizzan ohje löytyi ruotsalaisesta Mat magasinet -lehdestä (nro 7 / 2014). Tein piknikkiä varten ihan himpun verran isomman pohjasatsin, mutta ohjeen mukainenkin olisi riittänyt. Ohuempi pohja olisi ollut varmaan parempi. Kirjaan  blogiin nyt sen alkuperäisen ohjeen. Jauhovarastostamme ei löytynyt spettijauhoja, joten laitoin niiden sijaan grahamjauhoja.


PERUNAPIZZA ja YRTTIÖLJY

25 g hiivaa
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl suolaa
0,5 tl sokeria
2 rkl öljyä (ohjeessa oli rapsiöljyä, minä laitoin oliiviöljyä)
n. 1,75 dl spelttijauhoja
n. 2 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva veteen. Lisää muut aineet ja työstä taikinaksi. Kohota taikinaa liinan alla 30 minuuttia.

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen ja laita uuniin tyhjä uunipelti kuumenemaan. Kauli taikina ohueksi, uunipellille sopivaksi levyksi ja nosta levy leivinpaperin päälle.

3 rkl oliiviöljyä + 1 puristettu valkosipulinkynsi
1 tl tuoretta, hienonnettua rosmariinia
2-4 perunaa
1 punasipuli
2 mozzarellapalloa (á 125 g)
suolaa ja mustapippuria

Sekoita kupissa oliiviöljy ja valkosipuli ja sivele seos pullasudin avulla pizzapohjan päälle. Ripottele päälle rosmariini. Jos käytät kuivattua rosmariinia, riittää sitä paljon vähäisempi määrä.

Pese perunat huolella (voit halutessasi myös kuoria ne) ja siivuta ne läpikuultavan ohuiksi siivuiksi. Siivuta hyvin ohuelti myös punasipuli. Levitä peruna- ja punasipulisiivut pizzapohjan päälle ja ripottele niiden päälle suolaa ja mustapippuria. Revi mozzarellapallot paloiksi ja levittele peruna- ja sipuliviipaleiden päälle.

Ota kuuma pelti uunista ja vedä leivinpaperin päällä lepäävä pizza varovasti pellille. Paista pizzaa 30 - 35 minuuttia.

Jos haluat, voit tarjota pizzan kera yrttiöljyä (kirveliöljyä oli ohjeessa, mutta meidän kaupassa ei ole kirveliä näkynyt):

nippu mieleisiäsi yrttejä
0,75 dl öljyä (laitoin oliiviöljyä)
hiukan sitruunamehua

Silppua yrtit ja sekoita ne sitruunamehutilkan kanssa öljyyn. Roiski yrttiöljyä pizzan päälle heti uunista ottamisen jälkeen.

8 kommenttia:

  1. Jes, perunapizza menee itsellä kokeiluun, kun se on ollut toiveissa jo pitkään. Kiitos että sain ensimmäisen puraisun jo piknikillä, hyvää oli! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos seurasta & herkuista!
    Leetatuliaiset maistuivat kotona herra Kokillekin, oli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että leetanjämille löytyi hyvä loppusijoituspaikka!

      Poista
  3. Jee, ihanaa oli, jälleen kerran <3

    VastaaPoista
  4. Herkulliset eväät on teillä olleet, vesi herahtaa kielelle noita kuvia katsellessa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ne hyvät kyllä! Olisit sinäkin mahtunut hyvin viltille, jos olisit ollut maisemissa :) Toisella kertaa sitten.

      Poista