tiistai 14. heinäkuuta 2015

Espanja spagettilautasella

Aivan mainion maukkaan ja nopean aterian saa aikaan usein melko vähillä aineksilla. Nyt espanjalaistyyppinen chorizo-paprika-valkosipuli-oliivi -seos ryyditti spagettiannosta, ja maistui meille molemmille hyvin.

Meidän raakachorizomme oli vissiinkin jotain Saarioisen versiota, ja sopi tähän ruokaan ihan hyvin. Ei ollut liian rasvaista, suolaista taikka chilistä, vaikkakin jälkimmäistä olisin kyllä kaivannut lisää. Seuraavalla kerralla lisään chilihiutaleita ruokaan. Suolaakaan en lisännyt, mutta lopputulos spagetteineen kaikkineen oli siinä kinttaalla, että olisiko sittenkin pitänyt ripaus lisätä.



ESPANJALAINEN LISUKE PASTALLE

1 pieni punainen paprika
2 chorizomakkaraa (raakamakkaraa)
puolikas sipuli
3 kookasta valkosipulinkynttä
15 oliivia
oliiviöljyä
hiukan tuoretta rosmariinia silputtuna
mustapippuria
ripaus chilihiutaleita (jos haluaa vähän potkua)
suolaa tarvittaessa

Suikaloi paprika, silppua sipuli ja rouhi valkosipulinkynnet karkeasti veitsellä. Lorauta paistinpannulle hiukan oliiviöljyä. Paista paprikasuikaleita kuumalla pannulla, kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä. Poista makkaroista kuori ja murenna makkaramassa pannulle. Paista sekoitellen ja massaa murennellen yhdessä paprikoiden kanssa, kunnes makkara kypsyy. Väriäkin saa tulla. Lisää vasta sitten pannulle sipulit. Valkosipuli kärähtää herkästi, joten sitä ei kannata laittaa liian aikaisin. Paista sekoitellen vielä hetki. Lisää lopuksi oliivit sekä pari lorausta oliiviöljyä (ehkä 2-3 rkl) sekä rosmariinia ja mustapippuria (ja chilihiutaleita ja suolaa).


Sekoita keitetty spagetti tai muu itsellesi mieluisa pasta chorizoseokseen, anna maustua hetki ja popsi mahan täydeltä!

6 kommenttia:

  1. Tämä oli hyvää!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, on älyttömän kiva kuulla että tämä ruoka maistui myös Anonyymille :)

      Poista
    2. Anonyymi on innokas kotikokki ja ruokablogien lukija :-)

      Poista