lauantai 12. maaliskuuta 2016

Karitsapata intialaisittain

Yhtenä päivänä ajattelin tehdä hyvää ruokaa, mutta tulikin oikein tosi hyvää. Ihan kiva yllätys lomapäivälle.

Ostin Meri-Lapin karitsaa ja tein siitä lammaspataa intialaisin vivahtein. Mausteiden ansiosta kotona tuoksui huumaavan hyvälle, eivätkä lautaselle päätyneet maut jääneet tuoksulle kakkoseksi. Liha oli suussasulavan mureaa ja pehmeää, ja se oli imenyt kastikkeesta myös makuja. Jos pidät intialaisesta ruuasta, pidät luultavasti myös tästä lihapadasta. Jos et pidä lampaanlihasta, kokeile tähän naudanlihaa.

Tälle lihapadalle en etsinyt mistään ohjetta, vaan vedin sen hatusta. Tai maustekaapista, jos oikein tarkkoja ollaan.


KARITSAA UUNISSA INTIALAISITTAIN

n. 700 g karitsan luullista patalihaa

3 valkosipulinkynttä raastettuna
2 rkl tuoretta inkivääriä silputtuna
1 rkl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
1 tl curryjauhetta
hyppysellinen kanelia

1 tl suolaa
2 rkl öljyä

1 tlk tomaattimurskaa
1 iso sipuli
2 kardemumman palkoa (tai hyppysellinen kardemummaa)

1 kukkurallinen ruokalusikallinen paksua luonnonjugurttia

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuori ja paloittele sipuli muutamaan palaan. Laita sipulinpalat uunivuokaan. Sekoita mausteet öljyn kanssa sekaisin ja levitä tahna lihojen päälle. Nosta lihat vuokaan sipuleiden päälle. Lisää vuokaan tomaattimurska ja kardemummanpalot.

Laita vuoka uuniin ja anna paistua ensin ilman kantta noin puoli tuntia. Nosta sitten päälle kansi ja anna padan hautua uunissa noin 4 - 5 tuntia tai kunnes lihat ovat ylikypsiä ja irtoavat luista helposti. Nosta lihapalat liemestä ja poista luut. Maistele kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa (tai muita mausteita, jos niitä kaipaat). Sekoita kastikkeeseen myös jugurtti. Nosta lihat takaisin vuokaan ja sekoita kastikeen sekaan. Laita pata vielä noin 20 minuutiksi (tai riisin kypsymisajaksi) uuniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti