sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Lakupiirakka

Jos haluat miellyttää lakritsan ystävää, leivo hänelle lakritsapiirakkaa. Yksi hyväksi havaittu ohje on lakritsi-kinuskileivokset, mutta hyvä vaihtoehto on myös laku-valkosuklaapalat. Kuulostaa makealta, mutta on yllättävän raikasta. Sitruuna tuo kivaa kepeyttä ja sopii erinomaisesti yhteen lakritsan kanssa.

Ohje: Kodin kuvalehti 5/2016


LAKU-VALKOSUKLAAPALAT (uunipellillinen, 25 palaa)

200 g voita
5 kananmunaa
2,5 dl muscovadosokeria (ei ollut, laitoin 1,5 dl kookossokeria ja 1 dl fariinisokeria)
5  dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl lakritsijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa

Kuorrutus:
140 g lakritsitoffeeta (laitoin osin Kick-patukoita, osin Hopeatoffeeta)
1 dl kuohukermaa
150 g valkosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
1 (luomu)sitruunankuori raastettuna
1 rkl sitruunamehua

Koristeluun:
lakukarkkeja

Sulata ja jäähdytä voi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen voin ja maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja tasoita. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. (Minä paistoin tasan 15 minuuttia, mutta se oli vähän liikaa. Seuraavalla kerralla paistan 12-13 minuuttia). Anna kakkulevyn jäähtyä hyvin.

Aloita kuorrutuksen tekeminen paloittelemalla lakutoffeet kattilaan. Lisää joukkoon kerma ja kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes karkit ovat sulaneet. Keitä vielä kaksi minuuttia ja nosta sitten jäähtymään. (Ohjeessa neuvotaan jäähdyttämään jääkaappikylmäksi, mutta tuolla minun kombollani siitä tuli vähän tanakkaa ja vaikeasti luiruteltavaa.)

Sulata valkosuklaa. Kaada se tuorejuuston joukkoon samalla vatkaten. Lisää seokseen myös tomusokeri, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu, ja sekoita hyvin.

Levitä juusto-valkosuklaakuorrute kakkupohjan päälle. Valuttele päälle lakritsakastikeraitoja ja koristele lakupaloilla.


Lakritsakastiketta tuli reilusti, mutta en tehnyt siitä ongelmaa. Lusikoin lopun parempiin suihin ja tein hävikistä herkun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti