Marinadiohjeeseen olisi tullut omenasiideriviinietikkaa, jota ei valikoimistamme (eikä kaupankaan) löytynyt. Onkohan se kovinkin omalaatuista tai mietoa? Minä käytin vaaleaa balsamiviinietikkaa ja vähensin määrää neljänneksellä. Marinadista tuli melko etikkaista ja tujakkaa, mutta jotenkin kivasti se kuitenkin sopi porsaanlihan kanssa yhteen. Ehkä hitusen makeutta lisäisin seuraavalla marinointikerralla. Tai vähentäisin sitä etikan määrää. Tai etsisin jostain ohjeessa mainittua omenasiideriviinietikkaa.
Lehden ohjeessa oli marinoitu ja paistettu porsaankyljyksiä, mutta meillä oli luutonta ulkofilettä noin sentin paksuisina pihveinä. Tein niiden seuraksi kermasta, häränlihafondista, sipulisilpusta ja sinapista pienen kastikkeen, ja kaalista, kurkusta, kyssäkaalista ja retiisistä salaatin. Perunoitakin oli, ja oijjoi miten hyviä! Niistä kiitämme Viitakosken pottufarmaria :)
SINAPPIMARINADI PORSAANLIHALLE
(riittää hyvin noin kuudelle ulkofilepihville)
1 dl omenasiideriviinietikkaa (laitoin 0,75 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa)
1/2 dl sinappijauhetta
2 rkl vaahterasiirappia (hunajakin käy)
2 rkl bourbonia/viskiä (korvasin brandylla)
1 tl worcestershirekastiketta
1 tl tabascoa
1/2 dl hienonnettua tuoretta rakuunaa (ei ollut, laitoin persiljaa ja timjamia)
1 rkl hienonnettua (salotti)sipulia
1 tl suolaa
Sekoita marinadin ainekset. Nosta pihvit muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Sulje pussi ja muokkaa varovasti niin, että marinadi ympäröi pihvit hyvin. Anna lihan marinoitua jääkaapissa 3-12 tuntia. Paista pihvejä grillissä parin minuutin ajan kummaltakin puolelta (paksuudesta riippuen). Kyljykset vaativat pidemmän kypsymisajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti