tiistai 3. lokakuuta 2017

Papu-tomaattikeitto

Tomaattikeitto maukasta ja nopea valmistaa, mutta ei välttämättä pidä nälkää kovin pitkään, ellei siihen ole lisätty jotain ruokaisampaa elementtiä. Nyt ruokaisuutta ja pehmeyttä makuun toivat voipavut, joita heitin sekaan tölkillisen. Koska pavut olivat valmiiksi kypsennettyjä, meni keiton teossa kaikkinensa vain parikymmentä minuuttia. Makua lyhyt valmistusaika ei nitistänyt, joten tämä on mitä parhain kasvisruoka vauhdikkaaseen arkeen. Joko innostuit?


PAPU-TOMAATTIKEITTO

1 tlk säilyke(kirsikka)tomaatteja
1 tlk voipapuja (valmiiksi kypsennettyjä)
reilu tölkillinen vettä
1 sipuli
2 reilunkokoista valkosipulinkynttä
hippunen chilijauhetta
hippunen inkiväärijauhetta
1 kasvisliemikuutio
suolaa, mustapippuria
(ripaus sokeria tai hiukan hunajaa tarvittaessa)

Kaada kattilaan tomaatit liemineen sekä huuhtaistut pavut, rouheasti pilkottu sipuli ja valkosipulinkynnet sekä vesi, kasvisliemikuutio, chili ja inkivääri. Kuumenna keittoainekset ja keitä niitä kymmenisen minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Tarkista suola ja lisää sitä tarvittaessa. Ripsauta joukkoon vähän mustapippuria ja pyöristä makuja ripauksella sokeria tai pienellä määrällä hunajaa.

Keittoannokset voi halutessaan koristella paahdetuilla mantelilastuilla.

2 kommenttia: