Burgerit ovat jo pitkään olleet hyvin trendikästä ruokaa, ja nykyään voi jopa uskaltautua tilaamaan vegeburgerinkin. Selvästikin viime aikoina on huomattu, että kasvisburgereihinkin kannattaa satsata, eikä maukkaan ja täyttävän vegepihvin tekeminen ole edes vaikeaa. Kehtaako monikaan ravintola enää tarjota vegeburgeria, jossa sämpylän välissä on einespihvi pakasteesta?
Kasvispihvien
ohjeita on tarjolla mahdottoman paljon, joten jokainen voi niistä valita
mieleisensä hampurilaisensa väliin. Itse mieluusti rakennan vegeburgerini niin,
että siinä on proteiinia, jotta nälkä pysyy hetken poissa. Nyt tein
porkkana-papupihvit ja paistoin lisäksi vielä siivun vuohenjuustoa. Ihan
mahtava yhdistelmä! Kasa rucolaa, töräys srirachamajoneesia ja sipaisu makeaa
chilikastiketta täydensivät maut niin, että olisi tehnyt mieli syödä toinenkin
hampurilainen. Onneksi oli päässä joku tolokku, ja seisautin mielitekoni! Onhan
se päivä huomennakin – ja uusi nälkä.
PORKKANA-PAPUPIHVIT
HAMPURILAISIIN (noin 8-10 kpl)
500 g porkkanoita
1 tlk kypsiä
valkoisia papuja (esim. voipapuja)
2 pientä
valkosipulinkynttä
pieni
kourallinen tuoretta oreganoa
n. 2 rkl
sitruunamehua
n. 1 tl
suolaa
ripaus
mustapippuria
ripaus
chilijauhetta
1 kananmuna
n. 2 rkl
korppujauhoja
Kuori ja
raasta porkkanat. Valuta pavuista neste pois ja murskaa / soseuta ne yhdessä valkosipulinkynsien, oreganon
ja sitruunamehun kanssa (minä tein tämän sauvasekoittimella). Sekoita
porkkanaraaste, papusose ja loput ainekset sekä mausteet kulhossa. Paista
pannulla pieni koepihvi, jotta saat selville, onko makuja ja suolaa tarpeeksi.
Kun maut on tsekattu ja hyviksi todettu, ala paistaa pihvejä. Kuumenna pannulla
esim. nestemäistä margariinia tai voin ja öljyn seosta ja paista siinä
kasvispihvit. Ota aina oikein kukkurallinen ruokalusikallinen pihvitaikinaa,
nosta pannulle ja tasoittele noin sentin paksuiseksi pihviksi. Anna pihvien
paistua keskilämmöllä ja saada väriä noin viitisen minuuttia puoleltaan. Käännä
paistamisen välillä varovasti lastalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti