keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Makua kasvisburgereihin porkkana-papupihveillä


Burgerit ovat jo pitkään olleet hyvin trendikästä ruokaa, ja nykyään voi jopa uskaltautua tilaamaan vegeburgerinkin. Selvästikin viime aikoina on huomattu, että kasvisburgereihinkin kannattaa satsata, eikä maukkaan ja täyttävän vegepihvin tekeminen ole edes vaikeaa. Kehtaako monikaan ravintola enää tarjota vegeburgeria, jossa sämpylän välissä on einespihvi pakasteesta?

Kasvispihvien ohjeita on tarjolla mahdottoman paljon, joten jokainen voi niistä valita mieleisensä hampurilaisensa väliin. Itse mieluusti rakennan vegeburgerini niin, että siinä on proteiinia, jotta nälkä pysyy hetken poissa. Nyt tein porkkana-papupihvit ja paistoin lisäksi vielä siivun vuohenjuustoa. Ihan mahtava yhdistelmä! Kasa rucolaa, töräys srirachamajoneesia ja sipaisu makeaa chilikastiketta täydensivät maut niin, että olisi tehnyt mieli syödä toinenkin hampurilainen. Onneksi oli päässä joku tolokku, ja seisautin mielitekoni! Onhan se päivä huomennakin – ja uusi nälkä.


PORKKANA-PAPUPIHVIT HAMPURILAISIIN (noin 8-10 kpl)

500 g porkkanoita
1 tlk kypsiä valkoisia papuja (esim. voipapuja)
2 pientä valkosipulinkynttä
pieni kourallinen tuoretta oreganoa
n. 2 rkl sitruunamehua
n. 1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus chilijauhetta
1 kananmuna
n. 2 rkl korppujauhoja

Kuori ja raasta porkkanat. Valuta pavuista neste pois ja murskaa / soseuta ne yhdessä valkosipulinkynsien, oreganon ja sitruunamehun kanssa (minä tein tämän sauvasekoittimella). Sekoita porkkanaraaste, papusose ja loput ainekset sekä mausteet kulhossa. Paista pannulla pieni koepihvi, jotta saat selville, onko makuja ja suolaa tarpeeksi. Kun maut on tsekattu ja hyviksi todettu, ala paistaa pihvejä. Kuumenna pannulla esim. nestemäistä margariinia tai voin ja öljyn seosta ja paista siinä kasvispihvit. Ota aina oikein kukkurallinen ruokalusikallinen pihvitaikinaa, nosta pannulle ja tasoittele noin sentin paksuiseksi pihviksi. Anna pihvien paistua keskilämmöllä ja saada väriä noin viitisen minuuttia puoleltaan. Käännä paistamisen välillä varovasti lastalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti