maanantai 10. syyskuuta 2018

Syyspäivän pullavinkki: puolukkaboston

Mistä kumpuavat keittiöinspiraatiot? Milloin mistäkin, esimerkiksi seuraavanlaisesta tapahtumaketjusta: Jokin aika sitten söin työkaverini leipomaa bostonpullaa, joka oli ihan älyttömän mehevää ja hyvää. Tänään, vapaapäivän aamuna, mietin ääneen, että jotain ehtisi leipomaankin, jolloin Armastus esitti lempitoiveensa "pullaa!". Torilla sitten iltapäivän puolella syysmarkkinoilla kierrellessäni iskin silmäni puolukoihin ja ostin pari litraa niitä. Arvaatte varmaan, mitä tästä syntyi... Puolukkaboston!

Koska kinuskikastike sopii ihanasti kirpakanhappamien puolukoiden seuraksi, päätin kokeilla bostonpullan täytteeksi puolukoiden lisäksi fariinisokeria. Ajattelin, että se yhdessä voin kera toisi ihanaa kinuskimaisuutta pullaan. Toimi ja iski makuhermoon kuin sata volttia!


PUOLUKKAINEN BOSTONPULLA (tai bostonkakku)

Tee tavallinen pullataikina, esimerkiksi vehnäjauhopussin ohjeiden mukaan. (Minä tein taikinan nyt vain kahteen ja puoleen desiin maitoa, ja lisäsin sekaan myös hippusen jauhettua vaniljaa.)

Kauli kohonneesta taikinasta levy (minulla ehkä noin puolikas tuosta pienestä taikinamäärästä). Levitä levylle huoneenlämmössä pehmennyttä voita/margariinia ja ripottele päälle fariinisokeria. Sekoita puolukoiden joukkoon hiukan perunajauhoja, noin teelusikallinen desilitraa kohti. Ripottele puolukat fariinisokerin päälle ja rullaa levy, kuten tekisit korvapuusteja tehdessäsi.

Vuoraa pyöreä kakkuvuoka leivinpaperilla. Leikkaa puolukkainen taikinarulla noin 3 cm:n paksuisiksi paloiksi ja nosta paloja vuokaan: yksi keskelle ja muut sen ympärillle. Älä lado paloja vuokaan liian tiiviisti, koska niille pitää jättää nousuvaraa. Anna bostonkakun kohota vuoassaan kotvan aikaa, voitele kananmunalla ja nosta paistumaan 200-asteiseen uuniin. Paistoaika riippuu siitä, miten suuren kaakun teet ja miten paksuja palat ovat. Uunin lämpöä voi laskea jossain vaiheessa 175 asteeseen, ja pullan voi peittää leivinpaperilla, jos näyttää, että se paistuu päältä liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti