Yläkuvassa menossa uuniin, alakuvassa suuhun.
Tällä kertaa päälle laitettiin serranokinkkua.
Tässä meidän keittiömme hitusen tuunattu ohje:
KESÄKURPITSA-TOMAATTI-PEKONIVUOKA
n. 5 annosta
1,5 dl risottoriisiä
n. 500 g kesäkurpitsaa
3 tomaattia
1/2 pakettia Koskenlaskija-sulatejuustoa (valitse maustamaton tai maustettu versio, meillä on usein paprikaa)
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1 tl basilikaa (tai kevyt kourallinen tuoretta)
(pari timjamin oksaa)
2 dl ruokakermaa
1/2 dl kevytmaitoa
(pinnalle 1 pkt pekonia)
Mittaa riisi uunivuokaan. Kuutioi kesäkurpitsat, tomaatit sekä juusto, leikkaa sipuli reiluiksi lohkoiksi ja silppua valkosipulinkynsi rouheasti. Lisää kasvikset ja mausteet vuokaan ja sekoita. Kaada kermamaito sekaan. Kypsenna 225 asteessa n. 45 minuuttia. Sekoita puolivälissä.
Jos haluat laittaa pekoniviipaleita päälle, tee se paistamisen puolivälissä. Leikkaa pekonisiivut kolmeen osaan ja laita tasaisesti vuoan pinnalle. Kypsennä vielä n. 20 min tai kunnes riisi on kypsää ja pekoni rapsakkaa.
P.S.: Terveisiä Oulaisista, missä piipahdimme Veteraanikonepäivillä. Kiva tunnelma, kova helle ja palijo rattoreita!!! Kuvassa Fordson vuodelta 1924 - todellinen veteraani.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti