sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Punasipulivuohenjuustoleivät

Tässä tulee toiveohje! Punasipulivuohenjuustoleipäset sopivat hyvin lounaaksi, iltapalaksi, välipalaksi, alkupalaksi... ja mikseipä aamupalaksikin :) Tarkoitusperää voi säädellä muuttamalla leivän kokoa ja vuohenjuuston määrää. Määristä viis, aina on hyvää.
Alkuperäisohje on anopilta saadusta Valittujen Palojen kirjasta "Salaatit" ja sen mukaan määrä riittää neljälle. Minun makunystyräni ovat muokanneet punasipulihillokeosuutta hiukan, ohje tässä:


oliiviöljyä
n. 300 g punasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 tl sokeria (mieluiten esim. ruokosokeria)
2 tl balsamicoa
1/2 tl rosmariinia
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

vaaleaa leipää
pötkö vuohenjuustoa (itsellesi mieluisaa mallia)

Kuori punasipulit ja siivuta ne hyvin ohuiksi renkaiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Paista punasipuleita pannulla oliiviöljyssä koko ajan sekoitellen, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää valkosipulit sekä sokeri, suola ja mausteet. Kypsennä vielä, kunnes sipulit ovat hyvin pehmeitä ja makeita. Lisää joukkoon balsamico ja maistele. Virittele tarvittaessa sokerilla tai suolalla tai balsamicolla.

Leikkaa leivästä sopivat viipaleet ja laita ne uunipellille. Lirauta vähän oliiviöljyä kunkin leivän päälle. Jaa punasipulipaistos tasan leiville. Leikkaa vuohenjuustosta (tuossa ylhäällä olevassa kuvassa on juusto sellasesta ohuemmasta pötkylästä) reilun sentin paksuiset viipaleet ja laita leipien päälle. Käytä leipiä uunissa grillivastusten alla, kunnes juusto alkaa juuri ja juuri sulaa tai saa väriä.

Koko komeuden voi kruunata esim. paholaisen hillolla, jota meidän köökissä on tehty Dansukkerin ohjeella.

2 kommenttia:

  1. kiitosta vain, eiköhän tätä viikon kuluttua kokkeilla välimeren maisemissa.

    VastaaPoista
  2. Vassokuu! Vaan ootappa, kohta pärähtää ruutuun toiveresepti 2... Siinäpä vasta Välimeren tuoksinaan sopiva ruoka!

    VastaaPoista