perjantai 8. heinäkuuta 2011

Nizzalainen salaatti

Ihan alkuun on mainittava päivän aamiainen. Eilen Viisas Nainen kommenttilootassa sanoi, että puuro naisen ja miehen tiellä pitää. Viikonloppuna olis tarkoitus tiellä pysyä, joten puuron paikkahan se nyt selkeästi oli. Samalla olimme hengessä mukana, kun piskuinen kummityttö on tänä aamuna päässyt ensi kertaa kaurapuuron makuun. Raporttia makuelämyksestä oottelemme...

Mutta siihen Nizzalaiseen salaattiin. Muuan tuttu pesue suuntaa pian Ranskaan, ja alkuviikosta siellä mietimme, että mitäs ne ranskalaiset oikein syövät. Eipä tullut paljon mieleen. Tarte tatin vilahti ajatuksissa sillä hetkellä ja pari päivää myöhemmin koneisto sanoi: Nizzan salaatti! Tämä meidän talon versio on Heli Bergiuksen Yhtä juhlaa -kirjasta peräisin. Muiden reseptien edelle tämä meni sen vuoksi, että perunat marinoidaan ja näin niihin saadaan erinomainen maku. Kuuman kesäpäivän kuumaan iltaan tämä salaatti on nappivalinta.


NIZZALAINEN SALAATTI (4-5 annosta)

5-6 perunaa
4 kananmunaa
2 tlk tonnikalaa
(1 tlk anjovista)
1-2 dl mustia oliiveja
1 punasipuli (tai kesän ensisipulia)
1 tlk vihreitä papuja tai pari kourallista pakastepapuja
3 tomaattia
1 salaatinkerä
ruohosipulia koristeluun

Kastike:
1,5 dl oliiviöljyä
4-5 rlk valkoviinietikkaa (tai valkoista balsamicoa niin kuin meillä)
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
suolaa ja sokeria maun mukaan
mustapippuria

Pese perunat ja keitä ne. Keitä kananmunat koviksi eli noin 8-10 minuuttia. Sekoita kastikeainekset hyvin keskenään esim. kannellisessa lasipurkissa, jota voit ravistella voimakkaasti. Kun perunat ovat kypsiä, kuori ja viipaloi ne lämpiminä. Kaada kastike perunaviipaleille ja anna marinoitua sen aikaa kun valmistelet muita aineita. Mikäli käytät pakastepapuja, kiehauta ne pikaisesti. Minä lisään pavutkin aina perunoiden kanssa marinoitumaan.

Huuhdo salaatti ja revi se laakean kulhon pohjalle tai isolle lautaselle. Valuta tonnikalapurkeista neste/öljy pois. Kuori ja viipaloi sipuli, lohko tomaatit, kuori ja viipaloi kananmunat. Kokoa kaikki ainekset salaatin päälle ja lusikoi loppu kastike perunakulhosta salaatin päälle.

Tässä meidän sekoituspurkki:

3 kommenttia:

  1. Voin kummityttönne puolesta kertoa, että kaurapuuro oli ihan hirvittävän pahaa. Yökötti, irvistytti ja puistautti enemmän kuin mikään, vaikka paljon isompi sosesilmä oli kuin teidän aamupuurossa :) Mutta kyllä sitä masuunkin asti pieni erä meni. Pikkuhiljaa makustellaan.

    VastaaPoista
  2. JEEEEE! Ihan huippua! Nizzan salaatti ja kaikkee kivaa. Kokkeillaan blogiin tutustuminen oli päivän ilo ja piristys. JIPPIII!

    nim. Radan tällä(kin) puolella ollaan innoissaan

    VastaaPoista
  3. Outi: Ekkaissää vaan nauranut Piiperön ahdingolle ja irvistyksille???!! Tiiä minkä kaurapuurotrauman hälle siitä pukkaa :)

    Hannele: On tämä vain jännää puuhaa, innostavaa vallan. Vois kai ihminen huonompienkin harrastusten merkeissä aikaansa viettää. Ja vielä pieni chiliraportti: Parvekelämpö +38 astetta, chilit hehkuvat!

    VastaaPoista