sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Hunajaporkkanat ja paahdetut tomaatit

Tämä on jatko-osa eiliseen postaukseen. Lihan kanssa yhtä aikaa suuhun sopii jokin makea, kuten hunajaporkkanat, ja nuo paahdetut tomaatit (ohje löytyi varmaan Glorian Ruoka&Viini -lehdestä) ovat aina niin hyviä, että niitä voi syödä minkä kanssa vain. Monesti ovat olleet osa tapaspöytää. Meillä on jo vuosia tehty Outi-ystävän suosittelemia sokeriporkkanoita, mutta eilen olin ihan rebeli ja vaihdoin sokerin hunajaan. Lisäsin hunajan liian varhain ja se paistui siis liian pitkään ja hunajaporkkanoista tuli melkein toffeeporkkanoita.

Tomskut uuniin menossa...

PAAHDETUT TOMAATIT

1 rasia kirsikkatomaatteja
loraus oliiviöljyä
liraus balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
vajaa ruokalusikallinen (ruokokide)sokeria
ripaus kuivattua rosmariinia tai pari oksaa tuoretta

Pane tomaatit uunivuokaan. Lorauta päälle vähän oliiviöljyä. Roiski joukkoon myös balsamicoa. Lisää suola, pari pyöräytystä mustapippuria, sokeri ja rosmariini. Paahda 150-asteisessa uunissa tunnin verran.
...ja uunista tulossa.
 Ja porkkanaosasto:
HUNAJAPORKKANAT (kahdelle)

8 pientä porkkanaa ohuina suikaleina
voita
suolaa
n. 2 tl hunajaa

Paista ohuita porkkanasuikaleita voissa kymmenkunta minuuttia välillä sekoitellen. Kun porkkanat alkavat jo vähän pehmetä, lisää ripaus suolaa ja teelusikallinen hunajaa ja sekoittele hyvin. Maista porkkanoita ja jos suusi kaipaa lisää makeutta, lisää hunajaa. Minä lisäsin, koska näiden tulee olla makeita. Älä pyri toffeemaiseen makuun :) eli pidä huoli, että porkkanat eivät hunajan lisäämisen jälkeen paistu liian kuumassa liian kauan. 

Jos teet sokeriporkkanoita, niin hunajan sijasta käytetään tavallista sokeria. Sitä laitetaan maun mukaan, mutta niin, että porkkanat ovat selvästi makeita.

Porkkana-asioissa Outi esittää sitten kommenttiloovassa asiantuntijan vinkit, tämä minun versioni on täydellisesti mutulla tehty :)

2 kommenttia:

  1. Ei ole porkkanoihin mitään lisättävää :) Ihan mutulla menee mullakin sokeriporkkanat, välillä maistelen ja lisään sokeria, jos eivät tarpeeksi makeilta maistu. Hyviä ne on! Ja nuo hunajaisetkin.

    Outi, vaihteeksi kirjautuneena

    VastaaPoista