torstai 15. marraskuuta 2012

Pizza? Leipä? Mikä?

Arki-ilta. Myöhäinen kotiinpaluu. Nälkä. Väsy.

Näistä aineksista valmistui ruisleipäpizza tai pizzaruisleipä tai lämmin leipä. Tai no tarvittiin myös vähän ketsuppia, kinkkua, sipulia, tomaattia, chorizoa ja kolmenlaista juustoa, ja kuuma uuni. Se oli kurmeeta kerrakseen, lämmitti ihmiset ja täytti mahat.

On muuten hyvä ruoka myös siinä tarkoituksessa, että jääkaapin piilottelemat jämät saa käytettyä näppärästi.


PIZZAKSI ITSEÄÄN LUULEVA RUISLEIPÄ

ruisreikäleipää

Täytteeksi esimerkiksi:
ketsuppia
juustoraastetta (meillä oli Oltermannia, vuohigruyerea ja parmesaania)
kinkkua suikaleina tai jonkinmoisina kappaleina
chorizomakkaraa
sipulia ohuina siivuina
kirsikkatomaatteja puolitettuna
oreganoa

Nosta ruisleipäkiekot pellille leivinpaperin päälle ja roiski niille ketsuppia. Ripottele päälle osa juustoraasteesta sekä muita päällisiä. Lisää lopuksi vielä vähän juustoraastetta sekä kirsikkatomaatin puolikkaita. Kruunaa oreganolla ja työnnä uuniin. Paista 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja tomaatit pehmiävät.

2 kommenttia:

  1. Näyttää toi hyvältä, vois kokeilla joskus (:

    tsekkaisithan mun blogin ?;)
    cookingwithmarion.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, Marion! Tämä on näppärä arki-illan herkku. Piipahdin blogissasi :)

    VastaaPoista