torstai 29. marraskuuta 2012

Poronyttyrät

Kauan kauan kauan sitten maistoin ensi kertaa ystäväni tekemiä pororullia, joihin resepti oli saatu joltain aiemmalta anopintekeleeltä. Ja nepä olivatkin ihania! Rullat (tai nyttyrät, kuten kuvassa) sopivat alkupaloiksi tai noutopöytään tai glögin kaveriksi tai vaikkapa suomalaisiksi tapas-paloiksi.
Viimeksi tein näitä blogiporukan pikkujouluun. Maistuivat!

Resepti on vallan yksinkertainen. Tarvitaan

- kylmäsavuporosiivuja
- valkosipulituorejuustoa (tai minä laitan joskus ruohosipulijuustoa ja raastan sekaan yhden valkosipulinkynnen)
- hitunen smetanaa tai ranskankermaa
- mustapippuria

- lisukkeeksi säilykepersikkaa

Sekoita juuston sekaan hiukan smetanaa tai ranskankermaa ja ripauta joukkoon mustapippuria. Sipaise seosta porosiivulle ja kääräise rullalle tai rutista nyttyräksi. Nosta tarjolle persikkasiivujen tai -palojen kera. Mahtava makuyhdistelmä!

Menikö se jotenkin näin, ystävä rakas??? Ainakin meillä tarjoillut versiot ovat olleet tällaisia :)  Ja hyviä!

8 kommenttia:

  1. Nyttyrät, meillä tosin tahnaksi veivattuna, ovat aivan ehdotonta palanpainiketta glögille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kyllä maistuvat muodossa kuin muodossa!

      Poista
  2. Nyttyrät olivat kertakaikkisen maukkaita (ja lusikat yhä lumoavia)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein mikä tahansa noissa lusikoissa maistuu hyvältä :)

      Poista
  3. Blogissani olisi sinulle pieni tunnustus. Ja mikäli et satu olemaan kiertokirjeihmisiä, älä huoli, en loukkaanu vaikka ketju katkeaisi... ;)

    VastaaPoista
  4. Oi, pororullat ja vuosien takainen anopintekele, nostalgiaa pukkaa :D Tuolta anopilta lähti mukaan monta muutakin herkullista ruokaohjetta, joita yhä kokkailen. Poikansa on tippunut kyydistä aikoja aikoja sitten :)

    Outi

    VastaaPoista