Hyväksi todettua glögiä tarjoiltiin bloggaripikkujouluissa viime viikonloppuna. Kolminkertainen annos riitti tuolle 18 hengen joukolle kahvikupposista tarjoiltuna hyvin, ja santsiakin riitti.
Ohje on Kotivinkin Joululehdestä vuodelta 2004.
PORTTERIGLÖGI (neljälle)
1,5 dl sokeria
0,33 dl porter-olutta
2 tl kardemumman siemeniä
1 pala pomeranssin kuorta (tai vajaa 1 tl jauhettua)
1 kanelitanko
5 kokonaista neilikkaa
1 pullo punaviiniä
Sulata sokeri paistinpannulla vaaleanruskeaksi ja juoksevaksi. Lisää portteri vähitellen sokeriin. Lisää joukkoon mausteet ja kiehauta uudelleen. Ota pannu pois liedeltä ja jätä seos maustumaan pariksi tunniksi. Siivilöi liemi ja kaada se kattilaan. Lisää joukkoon punaviini, ja kuumenna seos. Älä keitä enää. Tarjoile kuumana.
Mun mustikkaglögistä tuli kans ihan laimea ja vaisu. Pitänee ottaa uusinta. Toisaalta, kiva kokeilla uusia juttuja, jos vaikka joskus joku onnistuisikin? :)
VastaaPoistaUusien ohjeiden kokeilu on nimenomaan kutkuttavaa, silläkin uhalla, ettei aina onnistu!
PoistaKokkeillaan sitten mulled winea Lontoossa!
VastaaPoistat. Tiina
Niin tehhään! Kutkuttavan jännää sekin :)
Poista