Siis:
Kesällä tein ihan mahtavan mainioita raparperikuppikakkuja, joiden ohjetta käytin pohjana lime-valkosuklaakuppikakuissa. Raparperit pois, suklaa ja lime tilalle!
LIME-VALKOSUKLAAKUPPIKAKUT (12 kpl muffinivuoan koloissa)
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
120 g voita (tai margariinia)
2 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
150g ranskankermaa
1 limen kuori raastettuna
1 limen mehu
100 g valkosuklaata
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja sipaiset muffinipellin koloihin vähän margariinia (jos tunnet omasi sitä tarvitsevan). Paperisia muffinivuokiakin voi halutessaan käyttää.
Pese lime huolellisesti, esimerkiksi juuresharjalla. Kuivaa se ja raasta kuori hienolla terällä. Purista limestä mehu. Rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suklaarouhe ja limenkuoriraaste. Vatkaa voi tai margariini sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja joka välissä vatkaten. Lisää seokseet kuivat aineet, limen mehu ja ranskankerma vuorotellen ja sekoita hyvin.
Jaa taikina muffinivuokien koloihin. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ennen syöntiä. Kuorrutusvinkki löytyy raparperikuppikakkupostauksesta. Nämä ovat kyllä niin maukkaita, ettei mitään kuorrutuksia välttämättä tarvita.
Ihana! Mutta ethän sinä ikinä kiikaa kaakaa. Pöhköjä sanoja olen joskus kuullut (kuten pähkähullu ja munasaannos, en paljon muita).
VastaaPoistaIhana, kyllä! Siis minua tietysti tarkoitit :D Mutta kiikaan kyllä. Ja rähisen. MOT.
PoistaSinua tarkoitin, tietysti!
PoistaTaikinat on terapiaa. Siksi teinkin viimeksi omppukakkua sun Donna Hay ohjeella. Tai kyllähän se vähän muuttui, omenat päärynöiksi ja pekaanit manteleiksi. Hyvää yhtä kaikki.
VastaaPoistaTakuulla herkullinen päärynöillä!
Poista