sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Simpukka-chorizopasta

Neljäsataa kilometriä ja yhdet kivat synttärikemut saavat ihmisen illalla nälkäiseksi. Siihen auttaa esimerkiksi simpukka-chorizopasta. Kun tulee kotiin, voi laittaa pastaveden kiehumaan, kuoriutua läningistä ja vaihtaa verkkareihin. Tässä vaiheessa pastavesi kiehuu ja spagetin voi nakata kattilaan. Pastan keittoaikana valmistetaan kastike, ja kohta on höyryävä makoisa annos nenän edessä.


SIMPUKKA-CHORIZOPASTA (kahdelle)

spagettia

oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
50 g chorizomakkaraa (meillä oli ohuita siivuja)
pari ruokalusikallista aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja
2 tl kuivattua persiljaa
rouhittua mustapippuria
n. 1 dl kermaa
1 tlk (200 g) säilykesimpukoita (suolaliemessä)

Pilko sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa makkara paloiksi. Kuumenna paistinpannulla vähän oliiviöljyä ja lisää sinne sipulit, valkosipulit ja makkarapalat paistumaan. Paista reilulla lämmöllä, jotta makkarat ruskistuvat rapsakoiksi. Lisää aurinkokuivattuja tomaatteja, persiljaa ja mustapippuria sekä kerma. Kiehauta nopeasti. Lisää simpukat vasta ihan lopussa, ne lämpiävät kastikkeessa äkkiä. Minä en lisännyt sekaan yhtään suolaa, sillä makkara ja simpukat toivat kylliksi suolaisuutta ruokaan. Sekoita spagetti ja soosi.

- - -

Automatkalla vänkäri ehtii tehdä kaikenlaista, esimerkiksi ikuistaa kameraansa lumen ja kuuran uuvuttamat puut. Tällaista maisemaa löytyi väliltä Puolanka-Hyrynsalmi.

2 kommenttia:

  1. Makkarapasta on parasta kotiinpaluuruokaa!
    (yyyh...nuo roskapostiestotestin kirjaimet ovat vaikeita tunnistaa....)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai nou, se koodiviidakko on älytön! Pakko vaan oli se laittaa nyt vähäks aikaa, kun meni hermot roskapostin kanssa...

      Poista