tiistai 1. joulukuuta 2015

Nuijat tamarindimarinadissa

Jokihaka kokkaa -blogin tamarindikananpoikaohje jysähti minuun kuin salama ja vaikutus tuntuu yhä vain. Olen aina ollut vähän hämmennyksissäni tamarinditahnan kanssa - ostanut sitä muutamia kertoja, käyttänyt johonkin (en muista mihin), mutta joka kerta löytänyt jossain vaiheessa purnukan sisällön homehtuneena. Eipä enää homehdu! Tuolla Jokihaan ohjeella (tai jollain sovelluksella, kuten nytkin) marinoin nykyään usein broileria, aika usein paistileikkeitä tai koipipaloja. Suosittelen tarttumaan kaupassa tamarindikastikepurkkiin (löytyy varmimmin itämaisten kastikkeiden ja ainesten hyllystä) ja kokeilemaan tällaista.

Lisukkeeksi söimme riisiä ja siitakesieni-suippopaprikapaistosta. Hyvää.


TAMARINDIBROILERIA

n. 800 g broilerin koipipaloja (tai paistileikkeitä)
reilu 2 rkl tamarinditahnaa
3 tl hunajaa
ripaus chilihiutaleita
3 valkosipulinkynttä raastettuna
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
reilu 1 tl suolaa
2 tl soijakastiketta

Sekoita marinadiainekset kulhossa. Nostele broilerpalat muovipussiin ja kaada tahna päälle. Heiluttele broiskupaloja pussissa, jotta marinadi leviää kaikkiin paloihin. Nosta pussi jääkaappiin vähintään tunniksi.

Nosta broiskut jääkaapista huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kuin laitat ne uuniin. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Asettele broilerpalat uunipellille leivinpaperin päälle ja nosta kuumaan uuniin. Paista 50 - 60 minuuttia, mutta käännä puolivälissä, jotta kumpikin puoli saa kauniin värin.


SIITAKESIENIÄ JA SUIPPOPAPRIKAA

100 g siitakesieniä
öljyä
1 (salotti)sipuli
2 valkosipulinkynsi
2 suippopaprikaa
2 rkl soijakastiketta
vajaa 1 tl gochujang-chilitahnaa

Suikaloi sienet, sipuli ja paprikat. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja paista ensin sieniä sen verran, että niistä haihtuu neste. Lisää sitten pannulle paprikasuikaleet, sipulit ja valkosipulit. Paista sekoitellen hetken aikaa, mutta älä pehmeäksi. Lisää pannulle soijakastiketta ja chilitahnaa ja sekoita hyvin. Valmista!

6 kommenttia:

  1. Kieltämättä todella herkullisen näköistä. Minä ostin viime viikonlopun kauppareissulla tamarinditahnapurkin ja olen mietiskellytkin sille tässä käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kas tässäpä ideaa tamarindin käyttöön :) Jään innokkaana odottelemaan, mitä tamarindista virittelet.

      Poista
  2. Tamarindi on niin hyvää! Tamarindiravut on ykkössuosikkejani. Ja tuo paprika-sienilisäke chilitahnoineen kuulostaa just hyvälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai tamarindiravut? Tuohon täytyy alkaa perehtyä enemmän, kuulostaa niin houkuttelevalta.

      Poista
  3. Maistuisi! Minulla kun on se grilli tuossa vielä esillä, niin nuijat voisi käyttää sitäkin kautta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta grillin kautta :) Vai onko pyry jo karkottanut grillin sisätiloihin?

      Poista