lauantai 18. kesäkuuta 2016

Hennon sitruunainen silaus pullaan

Minulla oli jokin aika sitten tilaisuus valmistaa ihan omin käsin pullasuti. Voi sitä riemun määrää, kun onnistuin! En todellakaan ole mikään askartelija, joten ajatus pullasudin teosta jännitti etukäteen. Pullasutia puolen tunnin ajan kasatessani ajattelin kunnioituksella näkövammaisia käsityöläisiä, jotka suoriutuvat tuostakin tehtävästä murto-osassa siitä ajasta, jonka minä tuhersin.


Itse tehty pullasuti piti tietysti vihkiä käyttöön. Peruspulla on hyvää, mutta tällä kertaa annoin sille sitruunaisen loppusilauksen:

- hienoa sokeria
- sitruunankuoriraastetta


Pese sitruuna huolella ja raasta sen kuorta (vain keltaista osaa). Sekoita hyvin sitruunankuoriraaste ja sokeri, joita tulee suhteessa 50:50. Voitele pullat ja ripottele sitruunasokeria päälle. Paista pullat tavalliseen tapaan.


2 kommenttia:

  1. Onpa todella hieno. Tuostahan tuli kerralla perintökalleus, kyllä sillä kelpaa sutia menemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna :) Ottaen huomioon kädentaitoni ja kärsivällisyyteni olen valtavan ylpeä pullasudistani (ja iloinen mahdollisuudesta tehdä sellainen).

      Poista