maanantai 19. huhtikuuta 2021

Riisimakaronilaatikko

Tässä on taas sellainen vahingossa hyvää -tyyppinen jääkaapintyhjennysruoka. Olen tehnyt tätä nyt pari kertaa, ja kummallakin kerralla on tullut vähän erilaista riippuen siitä, mitä ja minkä verran on ollut aineksina. Minä olen käyttänyt ruokaan broilerinjauhelihaa, mutta sinä voit laittaa itsellesi mieluisaa proteiinia. Esimerkiksi kauramuru voisi toimia hyvin, ja sitä minä aion kokeilla seuraavassa satsissa. Tässä ruuassa on jotain lasagnemaista, mutta myös makaronilaatikkohenkistä. Nimestään huolimatta ruoka ei sisällä riisiä, vaan riisin näköistä pastaa, joka kulkee nimellä risoni tai orzo.

Risonivuoka valmistuu melko nopeasti, koska valmistelujen jälkeen noin 20 minuuttia uunitusta riittää. Oivallinen arkiruoka siis!


Päällä olevat parsat paistoin pannulla erikseen.

 

RISONI-BROILERVUOKA (3 reiluhkoa annosta)

(Pahoittelen, ohjeen määrät ovat summittaisia. Käytin purkin- ja pussinpohjilta löytyviä aineksia ja arvioin määrät.)


1 pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

200 g broilerinjauhelihaa

1 iso porkkana

pari kourallista tuoretta pinaattia

n. 3 dl paseerattua tomaattia

n. 1/2 dl vettä

n. 1,5 dl  kermaa

(yrtti)suolaa

hunajaa

mustapippuria

2 dl risoni-pastaa

pinnalle raastettua parmesaanijuustoa


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Valmista kastike. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota  niitä pannulla öljytilkassa hetken ajan ja lisää sitten joukkoon jauheliha. Ruskista hetken aikaa ja kuori ja raasta sillä välin porkkana. Lisää porkkanaraaste pannulle ja paista vielä hetki. Revi tai leikkaa pinaatinlehtiä vähän pienemmiksi ja lisää pannulle. Sekoittele vähän ja lisää sitten loput aineet risoni-pastaa lukuunottamatta. Mausta makusi mukaan suolalla, tilkkasella hunajaa (puoli teelusikallista on hyvä määrä ensi alkuun, sitten voi vähän säätää ja lisäillä, jos haluaa) ja ripauksella mustapippuria. Anna kastikkeen kiehahtaa hetki ja lisää sitten selkaan pasta. Sekoita ja kaada uunivuokaan. Huomioi, että pasta imaisee nestettä eli älä säikähdä, että tuotos on vähän keittomainen. Raasta päälle parmesaania ja työnnä vuoka uuniin. Noin 20 minuutissa pasta on kypsynyt ja ruoka valmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti