lauantai 21. toukokuuta 2022

Hapanimelä tahmatofu

Pitkään välttelin tofua. Se oli mielestäni mautonta ja epämiellyttävää rakenteeltaan, mutta jotain kummaa tapahtui ja nykyään valmistan siitä ruokaa lähes viikoittain. Tämän päivän ohjeessa tofu on niin hyvää, että sitä voisi popsia siltään vaikka leffaeväänä! Ohje on bongattu  Vegeviettelys-blogista.



HAPANIMELÄ TAHMATOFU 


1 pkt (n. 300 g) tofua

n. 3 rkl maissitärkkelystä
 
(rypsi)öljyä paistamiseen
 

Kastike:
 
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
 
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
 
1 limetin mehu
 
2 rkl fariinisokeria
 
1 rkl korealaista gochujang-chilitahnaa (jota saa nykyään monista tavallisista ruokakaupoistakin)
 
1 rkl soijakastiketta
 
1 rkl riisiviinietikkaa
 
1 rkl tomaattipyrettä
 
1 rkl seesamiöljyä
 
1/2 tl savupaprikajauhetta (ei tulista versiota)

 
Leikkaa tofu kahdeksi viipaleeksi ja kuivaa niiden pinnat. Kääräise viipaleet puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laita hetkeksi painon alle kuivumaan. 
 
Sekoita kastikeainekset ja jätä kulho syrjään odottamaan.
 
Kuutioi tofuviipaleet. Mittaa maissitärkkelys pakastuspussiin ja lisää sinne tofukuutiot. Ravista sekaisin niin, että maissitärkkelys tarttuu tasaisesti tofupalojen pintaan. Lisää tarvittaessa hieman maissitärkkelystä ja sekoita uudelleen. Kuumenna öljy pannulla ja paista tofut rapeiksi. Laske lämpöä ja lisää kastike. Anna kiehahtaa ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia, kunnes kastike on hieman sakeutunut ja tarttunut tofun pintaan.
 
Tarjoa tahmatofu keitetyn riisin kera. Koristele annos esimerkiksi kevätsipulilla, porkkanalla ja seesaminsiemenillä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti