Kauan kauan kauan sitten maistoin ensi kertaa ystäväni tekemiä pororullia, joihin resepti oli saatu joltain aiemmalta anopintekeleeltä. Ja nepä olivatkin ihania! Rullat (tai nyttyrät, kuten kuvassa) sopivat alkupaloiksi tai noutopöytään tai glögin kaveriksi tai vaikkapa suomalaisiksi tapas-paloiksi.
Viimeksi tein näitä blogiporukan pikkujouluun. Maistuivat!
Resepti on vallan yksinkertainen. Tarvitaan
- kylmäsavuporosiivuja
- valkosipulituorejuustoa (tai minä laitan joskus ruohosipulijuustoa ja raastan sekaan yhden valkosipulinkynnen)
- hitunen smetanaa tai ranskankermaa
- mustapippuria
- lisukkeeksi säilykepersikkaa
Sekoita juuston sekaan hiukan smetanaa tai ranskankermaa ja ripauta joukkoon mustapippuria. Sipaise seosta porosiivulle ja kääräise rullalle tai rutista nyttyräksi. Nosta tarjolle persikkasiivujen tai -palojen kera. Mahtava makuyhdistelmä!
Menikö se jotenkin näin, ystävä rakas??? Ainakin meillä tarjoillut versiot ovat olleet tällaisia :) Ja hyviä!
torstai 29. marraskuuta 2012
tiistai 27. marraskuuta 2012
Portteriglögi
Viime aikojen glögikokeilut eivät ole olleet ihan napakymppejä. Kuuma colajuoma oli ihan jees, mutta earl grey -pohjainen kuuma mojito vähemmän jees. Kolmannella kokeilulla löytyi jo enemmän miellyttävä juoma, ihan oikeasti glögin makuinen lämmittäjä. Voittaja on nimeltään portteriglögi! Epäilin ensin tumman oluen ja punaviinin yhdistämistä, mutta onneksi ryhdyin tuumasta toimeen. Minä en maistanut portteria juomassa, ehkä se toi vain jonkinlaista täyteläisyyttä makuun. Portteri-sokerimausteliemi ainakin oli todella hyvää.
Hyväksi todettua glögiä tarjoiltiin bloggaripikkujouluissa viime viikonloppuna. Kolminkertainen annos riitti tuolle 18 hengen joukolle kahvikupposista tarjoiltuna hyvin, ja santsiakin riitti.
Ohje on Kotivinkin Joululehdestä vuodelta 2004.
PORTTERIGLÖGI (neljälle)
1,5 dl sokeria
0,33 dl porter-olutta
2 tl kardemumman siemeniä
1 pala pomeranssin kuorta (tai vajaa 1 tl jauhettua)
1 kanelitanko
5 kokonaista neilikkaa
1 pullo punaviiniä
Sulata sokeri paistinpannulla vaaleanruskeaksi ja juoksevaksi. Lisää portteri vähitellen sokeriin. Lisää joukkoon mausteet ja kiehauta uudelleen. Ota pannu pois liedeltä ja jätä seos maustumaan pariksi tunniksi. Siivilöi liemi ja kaada se kattilaan. Lisää joukkoon punaviini, ja kuumenna seos. Älä keitä enää. Tarjoile kuumana.
Hyväksi todettua glögiä tarjoiltiin bloggaripikkujouluissa viime viikonloppuna. Kolminkertainen annos riitti tuolle 18 hengen joukolle kahvikupposista tarjoiltuna hyvin, ja santsiakin riitti.
Ohje on Kotivinkin Joululehdestä vuodelta 2004.
PORTTERIGLÖGI (neljälle)
1,5 dl sokeria
0,33 dl porter-olutta
2 tl kardemumman siemeniä
1 pala pomeranssin kuorta (tai vajaa 1 tl jauhettua)
1 kanelitanko
5 kokonaista neilikkaa
1 pullo punaviiniä
Sulata sokeri paistinpannulla vaaleanruskeaksi ja juoksevaksi. Lisää portteri vähitellen sokeriin. Lisää joukkoon mausteet ja kiehauta uudelleen. Ota pannu pois liedeltä ja jätä seos maustumaan pariksi tunniksi. Siivilöi liemi ja kaada se kattilaan. Lisää joukkoon punaviini, ja kuumenna seos. Älä keitä enää. Tarjoile kuumana.
sunnuntai 25. marraskuuta 2012
Pikkujoulu, iso väki
Peräti 18 hengen voimin juhlimme eilen ruokabloggareiden pikkujouluja Kotiharmilassa, ja voitte uskoa, että tunnelma oli katossa. Suorastaan liekeissä! Vai mitä sanotte tästä?
Hehkuvan glögin lisäksi nautiskelimme myös niin monista erilaisista herkuista, että en ole ollenkaan varma siitä, että olen saanut kaikki kuvattua. Kaikki oli niiiiiiiin hyvää!!! Katsokaa kuvat, niin pääsette tunnelmaan :)
Pikkujoulutunnelmassa ja tasokkaassa tarinoinnissa mukana olivat oululaiset bloggarit Aina nälkä, Diplomi-insinööri, Ghetto Gourmet, Kokit ja potit, Pastanjauhantaa, Peruspöperöä ja Sokerikukkasia sekä etelän vahvistukset Soppaa ja silmukoita ja Unelias kokki. Ruokailun jälkeen (tai miten niin jälkeen, koko ajan joku jotain naposteli...) päästiin visailemaan ja virittelemään päättelytaitoja, sillä ohjelmatoimisto H&P oli kehitellyt pari ohjelmanumeroa. Olimme koko porukka lopulta lähes hurmoksellisessa tilassa haarukka-aiheen ympärillä :) Sillä mistäpä se ruokabloggari muusta repii niin riemukkaita hetkiä kuin ruokaan liittyvästä aiheesta!
Suurkiitokset, te kaikki ihanat, kun tulitte ja teitte illasta huippuhienon!!!
Sokeritoppa tulessa! |
Hehkuvan glögin lisäksi nautiskelimme myös niin monista erilaisista herkuista, että en ole ollenkaan varma siitä, että olen saanut kaikki kuvattua. Kaikki oli niiiiiiiin hyvää!!! Katsokaa kuvat, niin pääsette tunnelmaan :)
Joulusiili tuli kylään KokkiPottiHannelen ja SoppaMarjan mukana. |
Kylmäsavuporoa, valkosipulituorejuustoa ja persikkaa. |
Chilin lämpöä ja mangoa... en muista tarkkaan, mutta hyvää oli. |
Lohikupposilla lienee jokin hienompikin nimi... |
Lohi saaristolaisleivällä ei petä koskaan. |
Karkkipossuleivät - myös aamupalana maukkaat :) |
Rosmariinin lempeää punajuurivuokaa - tai lootaa, kuten erehdyin sanomaan :)) |
Sieniä ja yrttimantelivoita |
Hirveän hyvää hirveä kaukaa pohjoisesta - kiitos muoniolaiselle mettämiehelle! |
Lohipastrami. |
Papusoppa teki kauppansa ja lämmitti mukavasti. |
Tämä kakku ei ollut pelkästään päältä kaunis! |
Parhaat macaronit ikinä! Salaisuus oli raikas piparminttu. |
Luumupiilot ja Pekan itse tekemä jäätelö. Hyvä päätös mässyttelylle. |
Suurkiitokset, te kaikki ihanat, kun tulitte ja teitte illasta huippuhienon!!!
tiistai 20. marraskuuta 2012
Japanilaisittain
Olen hyvin harjaantumaton sushin tekijä, mutta syön sitä mielelläni pieninä annoksina. Makuja kotoa -blogin Heidi on kunnostautunut sushin tekijänä ja olen viime aikoina hänen blogistaan vaklaillut kuvia ja vinkkejä, ja haaveillut sushin tekemisestä. Viimein sitten sain itsekin sushit lautaselle. Melkoinen homma siinä oli, kun aiempia kokemuksia on tasan kaksi ja tekniikka on jokseenkin alkeellinen. Sushiriisin keittäminen tuntuu minusta ehkä kaikkein vaikeimmalta asialta, mutta kai siinäkin harjoitus tekisi mestarin. Ihan hauskaa puuhaahan tämä lopulta on.
Nyt tein ensi kertaa munakasrullaa (tuo vähän pitkulaisempi merilevällä "sidottu" viritelmä), josta tulikin hyvän makuista. Koossa pysyminen olikin sitten eri juttu :)
JAPANILAINEN MUNAKAS (yksi ohut munakas)
1 kananmuna
ripaus sokeria ja suolaa
vajaa 1/2 tl soijaa
vajaa 1/2 tl miriniä
Sekoita munakasainekset hyvin, mutta älä vaahdota. Kuumenna hiukan öljyä paistinpannulla ja kaada massa pannulle. Levitä massa ohueksi ja paista nopeasti molemmin puolin.
Minä nostin jäähtyneen munakkaan kelmun päälle bambumatolle ja levittelin päälle riisiä. Laitoin etureunalle sipauksen wasabitahnaa sekä paprikasiivuja ja mango-chilimarinoituja jokiravunpyrstöjä (ostin ne valmiina Stokkalta). Sitten vain rullasin (jopa se kuulostaa helpolta) bambumaton avulla ja yritin tehdä tiiviin paketin. Ei ihan onnistunut.
Taustalla töröttävissä onigireissä (palloset) oli sisällä etualalla olevaa teriyakilohta (jonka marinoin samassa liemessä kuin tofut viime viikolla, ja paistoin pannulla ja valelin pannuun laittamallani vähäisellä liemimäärällä). Hyvää! Hienoja (hienompia) onigirejä on tehnyt myös Ankerias Vipunen.
- - -
Heidin kuvista saa vinkkiä rullaatirullauksesta. Minä en kyennyt kuvaamaan, kädet olivat ihan riisissä.
maanantai 19. marraskuuta 2012
Kuuma cola
Glögikausi on pyörähtänyt käyntiin ja täydellisen glögin etsintä on käynnissä. Parin valmisglögimaistelun jälkeen oli vuoro kokeilla ihan uutta glögireseptiä. Maku-lehti (6/09) esitteli mustan kolaglögin, joka pääsi meilläkin glögimukiin. Syy, miksi tartuin tähän reseptiin, oli chilipala mausteiden joukossa. Houkuttelevaa!
Tämä glögi on kokiksen ystävän glögi: makea ja kokismainen ilman happoja. Mausteet eivät ehtineet oikein kunnolla antaa makujansa juomaan. Ainoastaan tähtianis maistui, vaikka annoin mausteiden lilliä limpparissa hetken ajan ennen kuumennusta. En silti ihan huonona pitänyt... Mutta kuten sanottu, coca colan ystävä varmaan tykkää!
MUSTA KOLAGLÖGI (2 annosta)
puolikas vaniljatanko halkaistuna
1 tähtianis
pieni siivu appelsiininkuorta
pieni pala chiliä
4 dl kolajuomaa (meillä Coca Colaa)
4 cl jaloviinaa
Kuumenna mausteet ja kolajuoma kattilassa (minä annoin mausteiden olla vartin verran kattilassa kokiksen kanssa ennen kuumentamista). Lisää jaloviina ja nosta kattila pois liedeltä. Siivilöi glögi laseihin kaadettaessa.
Tämä glögi on kokiksen ystävän glögi: makea ja kokismainen ilman happoja. Mausteet eivät ehtineet oikein kunnolla antaa makujansa juomaan. Ainoastaan tähtianis maistui, vaikka annoin mausteiden lilliä limpparissa hetken ajan ennen kuumennusta. En silti ihan huonona pitänyt... Mutta kuten sanottu, coca colan ystävä varmaan tykkää!
MUSTA KOLAGLÖGI (2 annosta)
puolikas vaniljatanko halkaistuna
1 tähtianis
pieni siivu appelsiininkuorta
pieni pala chiliä
4 dl kolajuomaa (meillä Coca Colaa)
4 cl jaloviinaa
Kuumenna mausteet ja kolajuoma kattilassa (minä annoin mausteiden olla vartin verran kattilassa kokiksen kanssa ennen kuumentamista). Lisää jaloviina ja nosta kattila pois liedeltä. Siivilöi glögi laseihin kaadettaessa.
sunnuntai 18. marraskuuta 2012
2 x aamupala
Joskus aamupala on niin hyvää, että se täytyy syödä kahdesti saman päivän aikana. Vaikkapa puoli yhdeltätoista ja sitten taas esimerkiksi kello yksi uudelleen.
Donna Hay -lehdessä nro 62 oli hyvin houkutteleva aamiaisleipä, jossa oli monta ihanan aamiaisen osasta yhdessä paketissa: leipä, muna, kinkku, juusto ja tomaatit, bonuksena ripaus chiliä! Ei tarvittu kuin kupponen hyvää teetä ja palanen tai kaksi (tai kolme) tätä leipää, ja aamiaistyytyväisyys oli taattu.
Tein ohjeeseen pieniä muutoksia johtuen jääkaapin tarjonnasta. Ohje on tässä nyt niin kuin minä sen tein, suluissa ovat Donna H:n aineet. Alkuperäisessä ohjeessa juusto käskettiin ripotella vasta munien jälkeen, mutta kun tein niin, niin munat jäivät tietysti piiloon, eivätkä näkyneet niin nätisti kuin lehden kuvassa. Siksi heitin vielä paistamisen puolivälissä koko komeuden päälle kaksi viiriäisen munaa, yksilöt nro 9 ja 10. Alunpitäen laitoin siis vain 8 munaa päälle. Tulikin nättejä! Siksi laitan ohjeeseen, kuten minä tein.
Jos haluaa kasvisversion, voi kinkun tilalle laittaa jotain muuta. Artisokansydämet voisivat sopia tähän hyvin.
AAMIAISLEIPÄ
1/5 pkt tuoretta hiivaa (1,25 tl kuivahiivaa)
1 tl sokeria
1,5 dl kädenlämpöistä vettä (160 ml)
n. 2,5 dl vehnäjauhoja (225 g)
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä (1/2 rkl)
10 viiriäisenmunaa (4 kananmunaa)
muutama siivu prosciuttokinkkua (pancettaa)
muutama miniluumutomaatti puolitettuna (250 g terttu kirsikkatomaatteja)
sopivasti raastettua parmesaanijuustoa (100 g raastettua gruyerejuustoa)
1 tl chilihiutaleita
1/2 tl kuivattua basilikaa (1/3 "cup" tuoretta basilikaa)
Tee ensin taikina. Liota hiiva veteen, lisää sokeri, suola ja oliiviöljy, sekoita. Lisää hiljalleen jauhoja, kunnes saat hyvän tuntuisen taikinan. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo ja jätä liinan alle nousemaan. Nostata taikinaa 20-30 minuuttia ja laita sitten uuni lämpiämään 220 asteeseen.
Ota esiin suunnilleen 25 x 25 cm kokoinen korkeareunainen vuoka (minulla oli vähän pienempi) ja vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan, reunoihin saakka. Ripottele taikinan päälle ruustoraastetta ja nostele päälle kinkkusiivuja vähän ruttuisesti. Lisää myös puolitetut tomaatit ja basilikaa. Riko päälle munia. Jos käytät tavallisia kananmunia, laita ne tässä vaiheessa. Jos käytät viiriäisenmunia, etkä halua niiden kypsyvän täysin, lisää ne vasta paistamisen puolivälissä. Ripottele pinnalle myös chilinsiemenet.
Paista leipää 220-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia tai kunnes paistos on saanut kauniin värin. Minulla leipä oli uunissa viitisentoista minuuttia.
Donna Hay -lehdessä nro 62 oli hyvin houkutteleva aamiaisleipä, jossa oli monta ihanan aamiaisen osasta yhdessä paketissa: leipä, muna, kinkku, juusto ja tomaatit, bonuksena ripaus chiliä! Ei tarvittu kuin kupponen hyvää teetä ja palanen tai kaksi (tai kolme) tätä leipää, ja aamiaistyytyväisyys oli taattu.
Tein ohjeeseen pieniä muutoksia johtuen jääkaapin tarjonnasta. Ohje on tässä nyt niin kuin minä sen tein, suluissa ovat Donna H:n aineet. Alkuperäisessä ohjeessa juusto käskettiin ripotella vasta munien jälkeen, mutta kun tein niin, niin munat jäivät tietysti piiloon, eivätkä näkyneet niin nätisti kuin lehden kuvassa. Siksi heitin vielä paistamisen puolivälissä koko komeuden päälle kaksi viiriäisen munaa, yksilöt nro 9 ja 10. Alunpitäen laitoin siis vain 8 munaa päälle. Tulikin nättejä! Siksi laitan ohjeeseen, kuten minä tein.
Jos haluaa kasvisversion, voi kinkun tilalle laittaa jotain muuta. Artisokansydämet voisivat sopia tähän hyvin.
Leipä, jolla on keltaiset silmät :) Halloween-kamaa! |
AAMIAISLEIPÄ
1/5 pkt tuoretta hiivaa (1,25 tl kuivahiivaa)
1 tl sokeria
1,5 dl kädenlämpöistä vettä (160 ml)
n. 2,5 dl vehnäjauhoja (225 g)
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä (1/2 rkl)
10 viiriäisenmunaa (4 kananmunaa)
muutama siivu prosciuttokinkkua (pancettaa)
muutama miniluumutomaatti puolitettuna (250 g terttu kirsikkatomaatteja)
sopivasti raastettua parmesaanijuustoa (100 g raastettua gruyerejuustoa)
1 tl chilihiutaleita
1/2 tl kuivattua basilikaa (1/3 "cup" tuoretta basilikaa)
Tee ensin taikina. Liota hiiva veteen, lisää sokeri, suola ja oliiviöljy, sekoita. Lisää hiljalleen jauhoja, kunnes saat hyvän tuntuisen taikinan. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo ja jätä liinan alle nousemaan. Nostata taikinaa 20-30 minuuttia ja laita sitten uuni lämpiämään 220 asteeseen.
Ota esiin suunnilleen 25 x 25 cm kokoinen korkeareunainen vuoka (minulla oli vähän pienempi) ja vuoraa se leivinpaperilla. Painele taikina vuokaan, reunoihin saakka. Ripottele taikinan päälle ruustoraastetta ja nostele päälle kinkkusiivuja vähän ruttuisesti. Lisää myös puolitetut tomaatit ja basilikaa. Riko päälle munia. Jos käytät tavallisia kananmunia, laita ne tässä vaiheessa. Jos käytät viiriäisenmunia, etkä halua niiden kypsyvän täysin, lisää ne vasta paistamisen puolivälissä. Ripottele pinnalle myös chilinsiemenet.
Paista leipää 220-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia tai kunnes paistos on saanut kauniin värin. Minulla leipä oli uunissa viitisentoista minuuttia.
Oho, loppu! |
Tunnisteet:
aamiainen,
suolaiset leivonnaiset
lauantai 17. marraskuuta 2012
Tortellinitehdas
Kotiharmin (ehkä Armastuksenkin) askartelijan kyvyt joutuivat äärimmäiseen pinnistelyyn, kun pantiin pystyyn tortellinitehdas. Myös hahmottamiskyvyt olivat haasteen edessä, kun yritin tiirailla kuvasta, miten kiepautus tapahtuu. Teimme tortellinilinjaston: levytys, pyörylät, täyte, reunojen kostutus, taitto, kiepautus. Yksinäni olisin askarrellut näitä ehkä kaksi tuntia, jos olisi riittänytkään.
Ja lopputulos? Verrattain maukkaat, vaikkakaan ei kauniit, sitruunalle vivahtavat broilertortellinit!
Paahdoin tortellineille kaveriksi uunissa punaista ja keltaista paprikaa sekä sipulia, valkosipulia ja kesäkurpitsaa. Ne maustoin balsamicolla, suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Päälle tietenkin oliiviöljyä. Kasvikset muhivat uunissa ensin 250 asteessa noin 15 minuuttia, sitten vähensin lämpöä 200 asteeseen. En oikein tiedä kuinka kauan ne siellä olivat, ehkä puolisen tuntia. Lopuksi sipelsin puolikuivattuja (aurinkokuivattuja) tomaatteja sekaan. Kasvisten maukas öljy toimi kastikkeena. Myös sipuliliemi ja pikkusipulit olisivat sopineet mainiosti tortellinien kanssa samalle lautaselle. Kirjan ohjeessa suositeltiin ragua eli (jauhe)lihakastiketta, mutta meille lihaksi riitti broileri.
Tortellinien ohje löytyi jostain vanhasta "Pronto! Pronto!" keittokirjassa, johon on koottu reseptejä Italian eri alueilta. Näiden tortellinien ohje oli Emilia-Romagnan alueen reseptien joukossa. Täytettä tuli tällä ohjeella reilusti, joten voit hiukan vähentää sitä halutessasi.
BROILERTORTELLINIT (neljälle)
250 g durumvehnäjauhoja
2 munaa (+ vähän vettä, riippuen kananmunien koosta)
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Sekoita ainekset taikinaksi. Minun piti lisätä munien jälkeen vielä pari ruokalusikallista vettä, jotta sain sopivan tuntuisen taikinan. Jos vaivaat taikinan käsin, työstä sitä kymmenisen minuuttia. Kääräise taikina sitten kelmuun ja jätä odottamaan.
2-3 broilerin luutonta filettä (meillä oli 3 ohutta rintafilettä)
reilu 1/2 litraa lihalientä
1 rkl ranskankermaa
2 keltuaista
1 sitruunan raastettu kuori
5 rkl raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
Keitä broilerinfileitä lihaliemessä. Ohuille fileille riitti keittoajaksi kymmenisen minuuttia. Hienonna broilerinlihat veitsellä hyvin pieniksi kuutioiksi, ja sekoita lihan joukkoon muut aineet. Maista suolaisuus, ja lisää tarvittaessa.
Kauli käsin tai pastakoneella taikinasta levyjä ja tee muotilla pyörylöitä. Nostele pyörylöille täytettä (mutta varo täyttämästä liikaa, silloin nyyttejä on vaikea sulkea) ja sipaise reunoja veteen kastetulla sormella (pysyvät paremmin kiinni)). Taita kiinni tiiviisti ja pyöräytä sormen ympärillä tortelliniksi. Helppo homma :) Nosta valmiit tortellinit esim. keittiöpyyhkeen päälle odottamaan keittoveteen pääsyä.
Keitä tortellineja suolalla maustetussa vedessä noin 9 minuuttia.
Ja lopputulos? Verrattain maukkaat, vaikkakaan ei kauniit, sitruunalle vivahtavat broilertortellinit!
Paahdoin tortellineille kaveriksi uunissa punaista ja keltaista paprikaa sekä sipulia, valkosipulia ja kesäkurpitsaa. Ne maustoin balsamicolla, suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Päälle tietenkin oliiviöljyä. Kasvikset muhivat uunissa ensin 250 asteessa noin 15 minuuttia, sitten vähensin lämpöä 200 asteeseen. En oikein tiedä kuinka kauan ne siellä olivat, ehkä puolisen tuntia. Lopuksi sipelsin puolikuivattuja (aurinkokuivattuja) tomaatteja sekaan. Kasvisten maukas öljy toimi kastikkeena. Myös sipuliliemi ja pikkusipulit olisivat sopineet mainiosti tortellinien kanssa samalle lautaselle. Kirjan ohjeessa suositeltiin ragua eli (jauhe)lihakastiketta, mutta meille lihaksi riitti broileri.
Tortellinien ohje löytyi jostain vanhasta "Pronto! Pronto!" keittokirjassa, johon on koottu reseptejä Italian eri alueilta. Näiden tortellinien ohje oli Emilia-Romagnan alueen reseptien joukossa. Täytettä tuli tällä ohjeella reilusti, joten voit hiukan vähentää sitä halutessasi.
BROILERTORTELLINIT (neljälle)
250 g durumvehnäjauhoja
2 munaa (+ vähän vettä, riippuen kananmunien koosta)
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
Sekoita ainekset taikinaksi. Minun piti lisätä munien jälkeen vielä pari ruokalusikallista vettä, jotta sain sopivan tuntuisen taikinan. Jos vaivaat taikinan käsin, työstä sitä kymmenisen minuuttia. Kääräise taikina sitten kelmuun ja jätä odottamaan.
2-3 broilerin luutonta filettä (meillä oli 3 ohutta rintafilettä)
reilu 1/2 litraa lihalientä
1 rkl ranskankermaa
2 keltuaista
1 sitruunan raastettu kuori
5 rkl raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
ripaus muskottipähkinää
Keitä broilerinfileitä lihaliemessä. Ohuille fileille riitti keittoajaksi kymmenisen minuuttia. Hienonna broilerinlihat veitsellä hyvin pieniksi kuutioiksi, ja sekoita lihan joukkoon muut aineet. Maista suolaisuus, ja lisää tarvittaessa.
Kauli käsin tai pastakoneella taikinasta levyjä ja tee muotilla pyörylöitä. Nostele pyörylöille täytettä (mutta varo täyttämästä liikaa, silloin nyyttejä on vaikea sulkea) ja sipaise reunoja veteen kastetulla sormella (pysyvät paremmin kiinni)). Taita kiinni tiiviisti ja pyöräytä sormen ympärillä tortelliniksi. Helppo homma :) Nosta valmiit tortellinit esim. keittiöpyyhkeen päälle odottamaan keittoveteen pääsyä.
Keitä tortellineja suolalla maustetussa vedessä noin 9 minuuttia.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)