keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Vahingossa hyvää

Porkkanapiirakan leipomisesta jäämistönä oli ylimääräinen desilitra porkkanaraastetta ja päätin laittaa sen tonnikalakastikkeen joukkoon. Tonnikalaa ei kuitenkaan taloudesta löytynyt ja piti kehitellä joku muu kastike. Niin syntyi melkeinkasviskastike maailman pisimmällä nimellä eli...

TOMAATTIPAPRIKAKASTIKE PORKKANARAASTEELLA JA MUUTAMALLA CHORIZOMURULLA

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl chorizomakkaraa silputtuna
1 paprika
1 chili
1 rkl tomaattipyrettä
1 dl porkkanaraastetta
2-3 tomaattia
n. 1 dl vettä
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
mustapippuria
1/2 dl parmesaania raastettuna
öljyä

Silppua sipulit ja kuullota ne chorizon kanssa öljyssä. Lisää silputtu chili ja tomaattipyre, paista hetki. Lisää porkkanaraaste, kuutioidut tomaatit, mausteet ja vesi. Sekoita ja anna kiehua 10-15 minuuttia. Lisää vähän vettä, jos soosi kuivuu liikaa. Pyöräytä kastikkeeseen mustapippuria myllystä ja lisää juustoraaste. Sekoita ja tarjoile pastan kera.

---

Chorizoa oli kastikkeessa juuri sopivasti. Se antoi makua, mutta ei hyökännyt muiden makujen yli. Sen voisi kyllä vaikka jättää tästä pois ja silloin lopputuloksena olisi ihka aito ja oikea kasviskastike!

4 kommenttia:

  1. Ihana postauksen otsikko! No minullekin joskus käy, tosin useammin päinvastoin, vahingossa pahaa...

    VastaaPoista
  2. Minulle kävi viimeksi alkuviikosta niin, että tuli vahingossa pahaa ja siitä ruokalajista ei sitten postausta syntynytkään :)) Nieleskelin sinnikkäästi ruokani runsaan chilipaprikahillokesatsin kera.

    VastaaPoista
  3. Sitten on näitä "vahingossa rumaa", "vahingossa sievää", "vahingossa liikaa/liian vähän" Yleensäkin keittiön virheet ovat vahinkojuttuja, kukapa sitä tahallaan tekisi liian vähän... Mutta kaikenlaista vahinkosähellystä sattuu ja tapahtuu. Ja on kyllä joskus siinäkin syy, että kokeilee jotain omien taitojensa ulottumattomissa olevaa, tuurilla saattaa onnistua, mutta mahalaskukin on mahdollinen.

    VastaaPoista
  4. Voi että sitä on joskus niin voimainsa tunnossa, että luulee kykenevänsä mihin vain :)) Silloin on tuurille tarvetta! Ja kaiken varalta myös pehmeälle alustalle ja plään biille mahalaskun varalta :)

    VastaaPoista