torstai 8. syyskuuta 2011

Piece of porkkanakku

Päivänä muutamana ihastelin Paistetut muikut -blogissa kaunista porkkanakakkua. Kun tekstissä mainittiin, ettei kakku ole kauhean makea, innostuin. Minun kokemukseni porkkanaleivonnaisista on porkkanapiirakka, tuo mehevä, mutta hurjan makea herkku, jonka päällyksessä on muistaakseni voita, sulatejuustoa ja tomusokeria.
Hyvää tästä tulikin! Jouduin säveltämään maustamisen kanssa, sillä minulla ei ollut piparkakkumaustetta. Laitoin sen sijasta kanelia ja neilikkaa. Minun ajatukseni oli tehdä piirakkamainen leivonnainen, ei kakku, ja siksi kaadoin taikinan neliönmuotoiseen vuokaan. En myöskään laittanut mitään täytettä, vaan pelkän kuorrutteen. Kuorrutteeseen laitoin vähemmän ranskankermaa (alunperin 150 g), koska halusin siitä tanakampaa ja siis vähemmän valuvaa. Koristelun kanssa tunaroin, kun unohdin säästää muutaman saksanpähkinän koristeluun. Siispä ripottelin päälle hasselpähkinärouhetta.

PORKKANAKAKKU

4 dl porkkanaraastetta
100 g rouhittuja saksanpähkinöitä
1 dl sokeria
1 dl ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl muskottipähkinää
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua neilikkaa
½ tl suolaa
100 g sulatettua voita / margariinia

Raasta porkkanat ja rouhi pähkinät. Vaahdota sokerit ja kananmunat. Lisää seokseen porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät. Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, muskottipähkinä, kaneli, neilikka ja suola. Lisää kuiva-aineet taikinaan pienissä erissä ja sekoita hiukan välillä. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa neliskanttinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä kakku ennen kuorrutuksen lisäämistä.

Kuorrutus:
2 rkl ranskankermaa (ei kevyttä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
3-4 rkl sitruunamehua

Sekoita tomusokeri tuorejuustoon ja lisää seokseen ranskankerm ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti