Hyvää tästä tulikin! Jouduin säveltämään maustamisen kanssa, sillä minulla ei ollut piparkakkumaustetta. Laitoin sen sijasta kanelia ja neilikkaa. Minun ajatukseni oli tehdä piirakkamainen leivonnainen, ei kakku, ja siksi kaadoin taikinan neliönmuotoiseen vuokaan. En myöskään laittanut mitään täytettä, vaan pelkän kuorrutteen. Kuorrutteeseen laitoin vähemmän ranskankermaa (alunperin 150 g), koska halusin siitä tanakampaa ja siis vähemmän valuvaa. Koristelun kanssa tunaroin, kun unohdin säästää muutaman saksanpähkinän koristeluun. Siispä ripottelin päälle hasselpähkinärouhetta.
PORKKANAKAKKU
4 dl porkkanaraastetta
100 g rouhittuja saksanpähkinöitä
1 dl sokeria
1 dl ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl muskottipähkinää
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua neilikkaa
½ tl suolaa
100 g sulatettua voita / margariinia
Raasta porkkanat ja rouhi pähkinät. Vaahdota sokerit ja kananmunat. Lisää seokseen porkkanaraaste ja rouhitut pähkinät. Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, muskottipähkinä, kaneli, neilikka ja suola. Lisää kuiva-aineet taikinaan pienissä erissä ja sekoita hiukan välillä. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa neliskanttinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina siihen. Paista 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jäähdytä kakku ennen kuorrutuksen lisäämistä.
Kuorrutus:
2 rkl ranskankermaa (ei kevyttä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
3-4 rkl sitruunamehua
Sekoita tomusokeri tuorejuustoon ja lisää seokseen ranskankerm ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti