tiistai 4. lokakuuta 2011

Täytetyt tomaatit

Tänään olisi ollut kansallinen korvapuustipäivä. Kotiharmin keittiössä piti tehdä yskänpuuskien välillä valinta siitä, tekeekö ruokaa vai pullaa, sillä molempiin ei kunto piisannut. Kallistuin ruokaan, sillä potilasosastolla tulee syödä terveellisesti. Sitäpaitsi jääkaapissa houkutteli pussillinen Mestari Multasormen eli Hannelen ryytimaalta saatua pinaattia. Tulkoon ne pullat jonain toisena päivänä. Tänä päivänä uunista tuli esille tämmöistä:

PINAATTIRIISILLÄ TÄYTETYT TOMAATIT
(täytettä laitoin kuuteen tomaattiin ja loppu jäi huomiseksi jonkinlaiseksi risottohenkiseksi pikkuiltapalaksi, siitä olisi piisannut varmaan vielä noin neljään tomskuun)

6 tomaattia

2 dl risottoriisiä
n. 4 dl vettä
1/2 kasvisliemikuutio

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
puolikas paprika
pari reilua kourallista tuoretta pinaattia
(tai noin pussillinen pakastepinaattia)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
ripaus muskottipähkinää
tomaattien sisälmykset
suolaa
mustapippuria

Keitä riisi lähes kypsäksi. Lisää vettä, jos oma riisimerkkisi sitä vaatii. Riisi ei saa kuivua liian kuivaksi.

Leikkaa tomaateista hattu pois ja koverra sisukset tyhjiksi. Pienellä lusikalla se käy kätevästi.

Silppua sipulit ja paprika ja kuullota niitä öljyssä. Pieni pinaatinlehtiä jonkin verran ja lisää pannulle. Kuullota vielä hetki ja lisää riisi. Lisää joukkoon myös tomaattien sisukset, mausteet ja juusto. Seos saa olla koostumukseltaan jotakuinkin riisipuuromaista eli löysähköä, joten lisää vettä tarvittaessa. Kun juusto on kunnolla sulanut, maista seosta ja fiksaa maku mieleiseksesi.
Täytä tomaatit pinaattiriisillä ihan kukkuroilleen ja laita kullekin kansi päälle. Kypsennä 200 asteessa 30-40 minuuttia eli kunnes hattu saa väriä ja tomaatit pehmenevät. Älä kypsennä liian pitkään, ettei tule ihan mössötomaatteja.

Meillä tomaatit nautittiin voissa paistettujen ahvenfileiden kanssa (mausteena suola, valkopippuri ja tilli). Herrrrrrrrkkua!

6 kommenttia:

  1. Tämä on minun kirjoissani sitä aitoa lohturuokaa, eikä edes tarvita mielipahaa, että tämmöinen maistuu! Jotain todella rauhoittavaa on siinä, kun täyte muhii paprikan syleilyssä:) Kielen palamista tosin saa varoa.

    VastaaPoista
  2. Olet ymmärtänyt ihan väärin! Kipeänä kuuluu syödä nimenomaan herkkuja.

    Paranemisia!

    Outi

    VastaaPoista
  3. Tai no.. herkkua tuokin taatusti oli. Mutta tarkoitan erilaisia herkkuja. Niinko vaikka sitä pullaa.

    VastaaPoista
  4. Campasimpukka: Lohtua ihminen tarviikin, kun yskiessä keuhkonpalat kutittelevat kielenkantoja... :(

    Outi, herkkuosasto eli Fazerin sininen oli toki olennainen osa ateriaa, kun jälkkäriksi pistelin muutaman palan poskeen. Hyvänä lisänä sain suuhuni myös jotain kovia ja pikkuärmäköitä salmiakkikarkkeja. Nyt on olo eilistäkin kehnompi, joten taidan tarvita tuplamäärän herkkuja. Tai triplan.

    VastaaPoista
  5. Pinaatti on päässyt arvoiseensa ruokaan - jes!
    Toivottavasti olo on jo parempi.

    VastaaPoista
  6. Oi ihana pinaatti! Odotin, että heti pinaattiannoksen syötyäni paranen, mutta vaikutus alkoikin vasta torstai-iltana ja hip ja hop sitten aloin toeta. Syökää ihmiset pinaattia, se parantaa! (Hannelen pinaatissa uskon olevan erityistaikaa.)

    VastaaPoista