sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Bloggaajien herkkuiltamat


Kiitos Kokit ja potit - Hannele, kun otit bloggarijoukon kauniiseen kotiisi herkkuiltamia viettämään!!! Saimme aikaan mielettömiä herkkuja, räjähtäneen näköisen keittiön ja moninaisia pulinoita - ja melkoisesti metakkaa :) Illan teemana oli chili ja sitä herkkuahan riitti yhteen jos toiseenkin ruokalajiin, niin makeaan kuin suolaiseenkin. Iloiseen ja nälkäiseen bloggarijoukkoon kuuluivat Hannelen ja Kotiharmin lisäksi Pastanjauhantaa-blogin Rosmariini, Peruspöperölän Virpi  ja "pojat", Soppaa ja silmukoita -Marja, Diplomi-insinööri, Makuja kotoa -Heidi, Campasimpukka, Sokerikukkasia,sekä uusi oululainen Ghetto Gourmet -pariskunta.

Illan emäntä tarjoili tujakat chilidrinkit ja väkersi maukkaat aasialaiset kääryleet (joiden tekemisessä Kotiharmi oli enemmän harmiksi kuin hyödyksi, ja vetäytyi hyvin pian kameran taakse). Kääryleet olivat sikamaisen hyviä kastikkeineen - olihan täytteenä ylikypsää possunniskaa.


Virpiltä ja seurueeltaan saatiin sekä suolaista että makeaa: fetajuustoleipäsiä, fudgea ja suklaatia. Chili maistui!


Illan muhkean ja maukkaan salaatin tarjosi Soppaa ja silmukoita -blogin Marja, joka oli löytänyt idean salaattiin Pioneer Womanin sivuilta.

Entäs lihaosasto?! Kyllä kelpasi mutustella suussa sulavia ja sydämessä palavia (no, chilin ansiosta osin suussakin palavia) lihatuotteita. Pekka Diplomi-insinöörin keittiöstä oli tehnyt korealaista lihaa, jota syötiin salaatinlehteen käärittynä (korealaiset maut ovat erinomaisia)...
...ja Ghettogurmeelaiset täräyttivät esille mehevimmät ribsit, mitä olen eläissäni syönyt.

Sushin makuun päästiin Makuja kotoa -blogin Heidin ansiosta. Sushi maistuu aina. Söin monta, tunnustan.

Jälkiruokavaiheessa oltiin, yllätys yllätys, jo melkoisessa ähkyssä, mutta koska makiamaha on ihmisellä erikseen, niin Diplomi-insinöörin omatekoinen jätski suklaisen kakkupalan kera upposi kuin kuuma veitsi voihin.

Ja missä vaiheessa näitä syötiin? Campasimpukan mantelit ja keksit vilahtivat kurkusta alas kuin itsestään, en tajua mihin mahaan ne menivät. Hyvää on helppo syödä :)

Niin kuin näitä Sokerikukkasia-blogistin tuomia macaronseja. Ihan täydellisiä!

Ja mää ite vein näitä (soppaa ja suupaloja):


Antakee armoa, jos nuo herkut ja tekijät menivät suloisesti sekaisin. Pöytien ääressä oli sen verran vipinää ja käläkätystä, etten ole ihan varma että kuka toi mitäkin. Ja Rosmariinin tuotoksista ei kamerasta edes kuvaa löydy!

Sen muistan kuitenkin, että herkkuiltamissamme oli hengessä mukana chilikauppa.fi, joka oli ystävällisesti lähettänyt iltaa varten erilaisia maistiaisia. Minulle maistui erityisesti appelsiini-habanero-suklaa (etualalla), mutta tummempikin suklaati oli hyvää. Myös Höökipulveri (salmiakkijauhe) oli hyvää tavaraa ja sai hien nenänpäähän.
Illan arpajaisissa (sponsored by chilikauppa.fi) Kotiharmia lykästi: Voitin Löyly-chilikastikepullon, jota on jo testattu. Kyllä, hyvin tuntuu :)

---

P.S.: Hupsis, muuan illan olennaisista oli unohtua. Tämä kiltti karvapallero! Joka vain ihan pikkuisen kerjäsi ruokaa, mutta sitäkin enemmän rapsutusta.

15 kommenttia:

  1. Jäätelöä! Sitäkinkö oli? Miksi lähdinkään niin aikaisin? :) Hieno raportti illasta!

    VastaaPoista
  2. Kyllä, oli, ja sairaan hyvää jäätelöä olikin (käännän puukkoa haavassa, sori)! Ja arvaappa... tai no, enpä möläytäkään...hihhii. Tarkkaile postiasi :)

    VastaaPoista
  3. Voi että, kun minäkin missasin tämän :( siis jätskin! Onneksi sain kuitenkin mahantäydeltä muita herkkuja :)

    VastaaPoista
  4. Pekan tekemä jäde on niiiiin hyvää! Sitä kannattaa toivoa aina jälkkäriksi.

    VastaaPoista
  5. Jälkkäri oli mielettömän hyvvää kyllä! Ja koirakaveri kuului ehdottomasti illan parhaimmistoon myös <3

    VastaaPoista
  6. Hihih...erillinen makiamaha... ilmeisesti oululaisten rakenteellinen etu?.... ;D

    VastaaPoista
  7. Virpi, koirakaverista tuli miehesi Paras Ystävä :) Ottiko mukaansa lähtiessään?

    Nanna: Ai eikö makiamaha olekaan kaikkien suomalaisten ominaisuus??? Minulla ainakin on ollut sellainen kaiken ikää. Sen koko on pysynyt suhteessa muuhun mahalaukkuun samana jo...no...joitain vuosia...kymmeniä.

    VastaaPoista
  8. Yritettiin ehdottaa vaihtokauppaa, että ois otettu koira mukkaan ja jätetty suklaalevy tilalle, kun väritys ois ollut sama, mutta ei se kuulemma passannut, niin jätimme haikein mielin sessen kotiinsa :)

    VastaaPoista
  9. Uijui miten hienot chilibileet ootte pitäneet! Ja koirakin vielä mukana <3

    VastaaPoista
  10. Pultti huiskuttaa häntää kaikille ihailijoilleen! Sen mielestä enemmän rapsuttajia on paaaaljon parempi kun vähemmän.

    VastaaPoista
  11. Virpi, ne oli samanvärisiä: suklaa ja Pultti - ja Hannelen läninki!

    Jaana, ne oli kuumat bileet kyllä :) Koirapololle tarjonta oli liian hottia.

    Hannele, Pultille terkut. Se on rapsutuksensa ansainnut!

    VastaaPoista
  12. Kotiharmi, oli hauska tavata ja toivottavasti törmätään vielä toistekin :). Oma raportti vielä väsäämättä, kun eilinen meni makoillessa, jonkun lenssun poikasen onnistuin nappaamaan mukaani.

    VastaaPoista
  13. Jahas, minulla on menneet pirskeet sivu suun. Oulussa bloggailen myöskin, joten saa kutsua seuraaviin kekkereihin! :)

    Hyvältä näyttää illan menu ehdottomasti!

    VastaaPoista
  14. Ihana Pultti :) ja ihanat tarjoilut. Kiitokset seurasta ja mää tahon sun lusikat!

    VastaaPoista
  15. Samat sanat Marja, oli tosi kiva tavata! Eiköhän me vielä saman noutopöydän ääreen joskus päädytä. Hui, oululasen lentsun sait...pidä ittes petissä nyt!

    Ihanimmat, kyllä täällä vielä järjestäydytään illanviettoon kerran jos toisenkin, uskallan sanoa :) Näistä kemuista ilmoitteli Kokkipottila varmaan jo syyspuolella, joten ei ihme, että ovat menneet sinulta ohi. Pidän sut mielessä!

    Riksu, niille lusikoille on tunkua :)) Ja kiitos itsellenne seurasta ynnä herkuista!

    VastaaPoista