Tämä lähtee nyt samalla tavalla kuin kaapinperukkapasta - oliiviöljystä, kuivatusta chilistä ja valkosipuliviipaleista. Chorizo ja oliivit vaihtuivat katkarapuihin ja purjosipuliin, enkä voinut vastustaa sitruunamehutiraustakaan. Niin se on helppoa arkiruoan teko!
Valmista kastike, kun olet laittanut pastan kiehumaan. Kastike valmistuu nopeasti, ihan pastan kypsymisen loppumetreillä.
KATKARAPUJA, PURJOA JA HÄIVÄHDYS SITRUUNAA
0,5 - 1 dl oliiviöljyä (sen verran, että sitä on paistinpannun pohjalla 3-4 mm)
1-3 valkosipulinkynttä ohuelti siivutettuna
(1-2 kuivattua tai tuoretta chiliä pilkottuna tai n. 1/2 tl chilinsiemeniä)
pätkä purjoa
n. 150 g kuorittuja katkarapuja sulatettuna
2 rkl sitruunamehua
suolaa, sokeria (tai hunajaa), mustapippuria ja persiljaa
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipulit (ja halutessasi chilit). Paista hetki, varo etteivät pala. Lisää katkaravut ja sitruunamehu sekä hippunen suolaa ja sokeria + mustapippuria ja persiljaa. Kuumenna hyvin nopeasti. Lisää joukkoon pasta ja sekoita hyvin. Syö äkkiä, että saat oman osasi!
Hahaa! Siellä harjoitellaan! Chiliä ohjeessa!
VastaaPoistaOu nou, narahin! Meillä syödään nyt viikko chilipitoista, kun pitää kehitellä ja treenata... ja kouluttaa suun aluetta poltteelle :)
VastaaPoista