Kiitos Rosmariinille currywurstipostauksesta! Arki-illan ruoka valmistui nopsakasti ja oli hyvin maukasta. Curryn määrä tuntui sopivalta, vaikka vähän arastelin laittaa ruokalusikallista. Meillä nyt sattui sitä lammasbratwurstia olemaan, mutta mikä tahansa bratwursti tietysti käy. Kerkesin yhden siivun makkaraa maistaa ennen makkarapalojen lisäämistä tomaattiseen kastikkeeseensa, ja kivan makuista se oli.
Milloinkahan tämmöistä pääsisi maistamaan aitoon wurstiympäristöön...?
CURRYWURST (2-3:lle)
4 bratwurstia
tilkka öljyä
1 sipuli
1 tlk (70g) tomaattipyreetä
1/2 dl ketsuppia (hyvää ketsuppia! siis Heinzia tai Felixiä)
1-1 1/2 dl vettä
1 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl hunajaa
1 tl soijakastiketta
1 rkl curryjauhetta
pinnalle curryjauhetta
Viipaloi bratwurstit ohuiksi viipaleiksi. Paista viipaleisiin ruskea väri kuumalla pannulla tilkassa öljyä, ja siirrä makkaraviipaleet sitten sivuun odottamaan.
Hienonna sipuli ihan pieneksi silpuksi ja kuullota hetki. Lisää tomaattipyree ja anna paistua vähän aikaa. Lisää sitten ketsuppi, vesi ja mausteet, anna kiehua hiljalleen hetken aikaa. Lisää lopuksi kastikkeeseen makkaraviipaleet.
Tarjoile ranskanperunoiden kanssa. Ripottele annoksen päälle curryjauhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti