tiistai 13. maaliskuuta 2012

Paprikakanaa

Jos oli edellinen postaus "hiljaa hyvää tulee" -osastoa, niin tämä edustaa toista ääripäätä.

Nopea paprikainen broilerkastike valmistuu melkein siinä ajassa kun riisi kiehuu. (Jaa, no, pikariisi on eri asia, mikä lieneekään sen kiehumisaika...) Ainekset ovat yksinkertaiset, eikä useita maustepurkkeja tarvitse kaivaa esille (paitsi jos haluaa koota grillausmausteen natriumglutamaatteineen itse). Nopeaa, yksinkertaista - arkiruokaa siis!

PAPRIKAKANA

400 - 500 g broilerinfileitä (ohuet paistuvat nopeasti)
grillaus- ja yleismaustetta
1 sipuli
1-4 valkosipulinkynttä
1-2 paprikaa (punaista + keltaista)
n. 2 dl kermaa (ruokakermaa/kuohukermaa/smenataa... tai näiden kombinaatio)

Puolita broilerfileet ja ripottele niiden päälle melko reilusti grillausmaustetta. Suikaloi sipuli ja paprikat ja hienonna valkosipuli. Paista broilerpalat öljyssä: ensin maustettua puolta ja ripottele samalla mausteseosta toisellekin puolelle. Käännä muutaman minuutin päästä broilerit ja paista toinenkin puoli. Nosta palat lautaselle odottamaan ja lisää pannulle hiukan öljyä. Paista sipuleita ja paprikoita muutaman minuutin ajan ja palauta sitten broilerpalat pannulle. Lisää kermatuote ja anna muhia hiljaisella lämmöllä kymmenisen minuuttia (pidempään, jos broilerpalasi ovat paksumpia). Suolaa kastikkeeseen ei tarvitse lisätä, jos grillausmausteesi sisältää suolaa. Makuasioista sopii kiistellä, joten lisää suolaa, jos suusi sitä kaipaa :)

3 kommenttia:

  1. Nämä broileri+paprika-ruokalajit ovat vaan niin kertakaikkisen herkullisia. Jokin "mystinen" makuliitto niissä on.

    Kotiharmi: sinulle on pieni blogitunnustus minun blogissani!

    VastaaPoista
  2. Ihanan simppeliä ja hienostelematonta non-finediningiä :) kiitos ideasta. Tuotahan vois vaikka kokkeilla.

    VastaaPoista
  3. Rouva Raadelma, kiitos!!! Kävin uteliaana hetimiten kurkkaamassa. Minunkin mielestäni broisku ja paprika muodostavat tosi hyvän makuparin.

    Kyösti Iivonen, ollos hyvä! Mukava, jos idea innostaa. Minä aina tartun hanakasti nopeisiin ja helppoihin arkiresepteihin, ja ajattelin, että tätä iloa pitää jakaa muillekin :)

    VastaaPoista