torstai 14. kesäkuuta 2012

Juustoinen kukkakaali-parsakeitto

Päivän keitto olisi ollut omiaan toukokuun Hävikistä herkuksi -kampanjan ruuaksi, koska pelastin tämän avulla jääkaapin vihanneslokerosta kukkakaalin ja parsanvarret (viimeksi mainituista piti kyllä leikata ropsauttaa reilu siivu biolaariin). Jääkaapissa lymyili myös cheddarjuustopala, ja siitä saatiin hyvä lisä soppaan. Pikavieraita odottaessani keittelin keiton, ja kun olin vauhdikkaasti raastamassa juustoa, huomasin, että käsissäni on parmesaanikimpale. Siis ei cheddar. Vähänkö oli ajatus levinnyt. Olin ostanut juuri kukkia partsille ja sommittelin niitä mielessäni purkkeihin samalla kun tein soppaa, odotin vierahia ja suunnittelin viikonlopun viettoa ja tervasilakoiden tekoa. Erehdykseni ei tokikaan ollut paha, päinvastoin, mutta raastoin joukkoon myös sitä cheddaria.

Hyvä keitto!


JUUSTOINEN KUKKAKAALI-PARSAKEITTO

pala sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 pieni kukkakaali
8 parsaa
vettä
1/4 kasvisliemikuutio (ja/tai suolaa)
mustapippuria
n. 1 tl hunajaa
n. 1 dl juustoraastetta

Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi ja paloittele kukkakaali. Napsauta parsaoista puumainen osa varren tyvestä pois. Leikkaa parsat paloiksi. Siirrä parsannuput syrjään. Kuullota sipuleita, kukkakaalta ja parsanpaloja öljyssä hetki. Kaada kattilaan vettä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kukkakaalit kypsiksi. Soseuta keitto ja raasta joukkoon juustot. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää soseutettuun keittoon parsannuput ja anna keiton hautua vielä viitisen minuuttia hellalla (sen ei tarvitse enää olla edes päällä). Mausta mustapippurilla ja hunajalla. Tarkista suola vasta juuston lisäämisen jälkeen.

- - -

P.S.: Kiitos kesäkurpitsantaimesta pikavieraille! Se tuo lisää jännitystä parvekepienviljelijän elämään.

1 kommentti:

  1. Ole hyvä vain, toivottavasti tuottaa runsaasti kurpitsoja. T:pikavieras

    VastaaPoista