Hyvä keitto!
JUUSTOINEN KUKKAKAALI-PARSAKEITTO
pala sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 pieni kukkakaali
8 parsaa
vettä
1/4 kasvisliemikuutio (ja/tai suolaa)
mustapippuria
n. 1 tl hunajaa
n. 1 dl juustoraastetta
Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi ja paloittele kukkakaali. Napsauta parsaoista puumainen osa varren tyvestä pois. Leikkaa parsat paloiksi. Siirrä parsannuput syrjään. Kuullota sipuleita, kukkakaalta ja parsanpaloja öljyssä hetki. Kaada kattilaan vettä niin että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Keitä kukkakaalit kypsiksi. Soseuta keitto ja raasta joukkoon juustot. Sekoita, kunnes juusto sulaa. Lisää soseutettuun keittoon parsannuput ja anna keiton hautua vielä viitisen minuuttia hellalla (sen ei tarvitse enää olla edes päällä). Mausta mustapippurilla ja hunajalla. Tarkista suola vasta juuston lisäämisen jälkeen.
- - -
P.S.: Kiitos kesäkurpitsantaimesta pikavieraille! Se tuo lisää jännitystä parvekepienviljelijän elämään.
Ole hyvä vain, toivottavasti tuottaa runsaasti kurpitsoja. T:pikavieras
VastaaPoista