lauantai 21. heinäkuuta 2012

Hernevelli ja henkäys minttua

Kotibistron kolmen ruokalajin illallisen alkajaisiksi nautimme hernekeittoa, joka keitettiin tuoreista herneistä ja maustettiin tuoreella mintulla. Herkkua!

TUOREHERNEKEITTO (kahdelle alkuruuaksi)

n. 600 g herneenpalkoja, joista tuli noin 3 dl herneitä (voihan tähän käyttää myös saman verran pakasteherneitä)
2 ihan pientä sipulia + varret
1 pieni valkosipulinkynsi
vettä
1/2 kasvisliemikuutio
kymmenkunta mintunlehteä
n. 1/2 dl kuohuviiniä (tai vissyä, tai vettä, tai kermaa, tai jotain muuta nestettä)
1 tl sitruunamehua
suolaa ja valkopippuria

Avaa herneenpalot ja riivi herneet kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että herneet juuri peittyvät (ole tarkkana, herneet nimittäin kelluvat ja hämäävät kokkia). Silppua sipuli rouheasti ja heitä kattilaan. Kuori valkosipulinkynsi ja laita se kokonaisena kattilaan. Lisää joukkoon puolikas kasvisliemikuutio ja keittele herneet kypsiksi (ei menee kovin kauaa näissä tuoreissa herneissä). Nosta valkosipulinkynsi pois kattilasta ja lisää sinne mintunlehdet. Surraa sauvasekoittimella (tai blenderissä) tasaiseksi (ja siivilöi, jos haluat täysin sileän keiton). Kuumenna keittoa uudelleen ja lisää sinne nestettä, sitruunamehu ja ripaus valkopippuria. Kiehauta, tsekkaa suola ja lisää sitä halutessasi.

3 kommenttia:

  1. Kuullostaapa hyvälle, herneet ja minttu ovat molemmat lemppareitani. Täytyykin laittaa kokeiltavien listalle.

    VastaaPoista
  2. Minäkin tein viime kesänä tuollaista fiinimpää ärtsoppaa :) Oli hyvää!

    VastaaPoista
  3. Snowberry, on muuten nopsakka tehdä tämä keitto, etenkin jos käyttää pakasteherneitä eikä tarvitse riipiä tuoreita.

    Käcvinkin Campasimpukka katsastamassa keitto-ohjeesi äsken. Pekonimurut olisivat olleet aika kiva juttu, pitää ottaa ne kyytiin ens kerralla!

    VastaaPoista