keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Jälkiruuaksi jugurttia

Kepeä kesäinen jälkiruoka syntyy tuoreista, marinoiduista mansikoista sekä sitruunankuorella maustetusta turkkilaisesta jugurtista. Nopeaa, helppoa ja ihanaa!

MANSIKOITA JA TURKKILAISTA JUGURTTIA

mansikoita
limen mehua
ruskeaa sokeria

Valitse mansikoita ruokailijoille jälkkäriin sopiva määrä. Poista kannat, halkaise mansikat ja laita johonkin kulhoon. Halkaise lime, purista päälle limen mehua ja ripottele päälle sokeria. Minä laitoin kahden hengen mansikoihin noin puolikkaan limen mehun ja ehkä ruokalusikallisen sokrua.

n. 300 g turkkilaista jugurttia
1 pienen (luomu)sitruunan raastettu kuori
1 rkl juoksevaa hunajaa
1-2 rkl tomusokeria

Pese sitruuna huolella ja raasta kuori jugurtin sekaan. Sekoita joukkoon myös makeuttajat, niitä sen mukaan kuinka makeasta pidät.

Laita lasien tai jälkiruokakulhojen pohjalle jugurttia (meillä tuo koko määrä ei mennytkään) ja kasaa päälle mansikoita. Suklaahippuset sopivat koristeeksi (meillä oli Fazerin mansikkasuklaata).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti