torstai 26. heinäkuuta 2012

Voi leipä! -kesäpiknik

Tämän jutun olisi pitänyt alkaa näin: "Oululaiset ruokabloggarit levittivät keskiviikkona vilttinsä ja älykkäät keskustelunsa auringonpaisteeseen Ainolan puiston nurmikolle..."

Pöhkö vesisade sekoitti suunnitelmat, eikä vilttejä levitelty. Miehitimme sen sijaan (Diplomi-)insinööri-Pekan residenssin (kiitos isännälle!) ja lastasimme pöydän täyteen piknikherkkuja. Illan herkut tulivat osoitteista Makuja kotoa
, Aina nälkä (uusi reipas blogimiittaaja, tervetuloa joukkoon!), Pastanjauhantaa, Kokit ja potit, Ghetto Gourmet, Sokerikukkasia ja Peruspöperöä. Arvelen tuotteiden reseptiikkaa löytyvän jossain vaiheessa noista osoitteista...

Minä en ollut ainoa, joka oli ajatellut, että leipää pitää piknikillä olla. Niinpä sitä oli, neljää eri sorttia valmiita täytettyjä leipiä ja lisäksi mehevää patonkia tapenaden kera :) Joku totesikin, että tästä saisi hyvän alun leipäkirjalle!Lihapullat (joiden kanssa oli nyt tarjolla hyvää retiisitsatsikia) ja suolainen piirakka (pekoni-kanttarellipiiras) sopivat kesäpiknikkiin (vaikka sitten sisällä pidettyyn) erinomaisesti.

Miten toimivan liiton saakaan parsakaalista, pekonista ja cashewpähkinöistä? Täyvvellisen!

Kesäisen itämaiset kurkkukupit olivat mukavaa ja hyvää naposteltavaa.

Jälkiruokaosasto oli ruhtinaallinen: juustokakkua marinoitujen mansikoiden kera, tiramisua, mansikkatorttua (joka kirvoitti hyvät aplodit viimekesäisen tarinansa vuoksi) ja dominopalleroita. Toki vatsa oli jo ennen makiaosastoa täynnänsä, mutta minkäs teet. Jälkiruoka ottaa paikkansa.


Sanon isosti NAM NAM! Ja hauskaa oli! Kiitos kivalle seurueelle!

7 kommenttia:

 1. Juu ei voi enää muuta sanoa kuin NAM NAM ;)

  VastaaPoista
 2. Ja minä kun luulin, että esteen tultua pidättelen myös sateen täällä Keski-Suomessa. Ei sitten toiminut:/ Mutta mehevän näköiset kekkerit! Taas!

  VastaaPoista
 3. Nii oli hyvää ja kivaa että! :)

  VastaaPoista
 4. Kaikki leivät olivat ihania! Ja muutkin herkut. On sitä aika onnekas, kun pääsee tasaisin väliajoin maistelemaan kaikkia ihania herkkuja <3

  P.S. Oliko kotona osattu syödä oikeaa leipää vai päädytty siihen peltisämpylään? :D

  VastaaPoista
 5. Jos leivät on noin hyviä, voi niitä tuoda noin moni jatkossakin. Kiitos kaunis seurasta (ja avusta, muita lehtiä meille ei tulekaan). Heh, nuo on herra Kokin juttuja, onneksi meillä on paremmat jutut!

  VastaaPoista
 6. Heidi: Aamulla kun postasin tämän, niin tuli kauhea nälkä :) Makumuisti kiihtyi kuvia katsellessa.

  Campasimpukka: Ihana ajatus tuo sateen pidättely, mutta sitkeästi se vaan tuli tänne, pöh. Seuraaviin kemuihin tuo itsesi ja/eli aurinko :)

  Milla: Toivottavasti neitsytblogimiittisi oli onnistunut :)

  Virpi: Oikee leipä oli puoliks syöty, kun kotiuduin. Oli vissiin hyvää ollut. Tai tosinälkä. Aattele, me notkuvan pöydän äärellä, mutta Armastus leivän varassa! Tasan ei käy onnen lahjat.

  Hannele: Hieno sanaleikki, ja vieläpä Herra Kokin suusta :))

  VastaaPoista