torstai 19. kesäkuuta 2014

Kookos-limeriisiä lisukkeeksi

Olen huono käyttämään valmiiksi maustettuja kermoja, rahkoja ja muita vastaavia tuotteita, sillä niin helppoa on maustaa raaka-aineensa ja ruokansa itse. Samalla välttyy esansseilta ja muutamilta lisäaineilta. Kun maustettuja tuotteita kuitenkin on tarjolla, niin päätinpä testata kookos&lime -ruokakerman. Tein uuniversion Katuruokaa-kirjan nyhtökanasta (ei-nyhdettynä tarjoiltuna) ja tarjoilin sen lisukkeena kookoslimeriisiä - siis kookos-limeruokakermalla viimeisteltyä risottoriisiä. Siitähän tulikin yllättävän hyvää ja vähällä vaivalla!


KOOKOS-LIMERIISI (kahdelle)

öljyä
1 pieni sipuli (pieni uuden sadon sipuli)
1 valkosipulinkynsi
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1,5 dl risottoriisiä
2 dl vettä
2,5 dl kookos&lime -ruokakermaa
1 kasvis- tai kanaliemikuutio

Silppua sipulista valkoinen osa. Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynsi ja inkiväärinpalanen. Kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä öljyssä hetken aikaa. Lisää sitten kattilaan riisi ja sekoita. Kaada kattilaan liemikuutio ja 2 dl vettä ja anna kiehua hiljalleen, kunnes vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää sitten puolet ruokakermasta, sekoita ja anna taas kiehua. Kun tämä satsi on imeytynyt riisiin, lisää loputkin ruokakermasta ja anna taas hiljalleen kiehua, kunnes riisi on kypsää. Koostumus on suunnilleen löysähköä puuroa. Silppua sipulinvarret ja lisää ne riisin joukkoon. Sekoita ja tarjoile.

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvälle ja sopis just arkiruuaksi jos/kun ei jaksa säätää niiden "oikeiden" raaka-aineiden kanssa :) Tai niitä ei ole saatavilla, kuten vaikka viime sunnuntaina etsin eräästäkin isosta marketista limettejä, mutta eipä ollut sillä kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tää oli oikein hyvää, ja menisi helposti ruokana ihan sellaisenaan. Tomaattia vain kaveriksi, niin olisi aivan kunnon ateria.

      Poista
  2. Siis miksi mä en oo koskaan tehnyt tätä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No katoppa ko mää en oo tätä sulle aiemmin paljastanut :D

      Poista