Varhaisherännäiden myöhäinen aamiainen koostui tänään tonnikalamunakkaasta, jonka ohje oli tuoreimmassa Kodin kuvalehdessä. Ihan hyvää. Olisi sitä voinut viritellä esimerkiksi aurinkokuivatuilla tomaateilla (kuten lehti vinkkasi), mutta enpä jaksanut kurkottaa kaappiin ja ottaa purkkia. Onnekseni kaprispurkki oli käden ulottuvilla. Ilman kapriksia munakas olisi ollut vähän pliisu. Juustoa raastoin himpun verran munakkaaseen, koska juusto on niin hyvää. Tavallista Turunmaata (kevytversiota) oli se.
TONNIKALAMUNAKAS (kahdelle)
4 munaa
4 rkl ruokakermaa
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
1 rkl ruohosipulia (nyt kuivattua)
1 tl persiljaa (myös kuivattua)
(sopivasti juustoraastetta)
1/2 - 1 prk tonnikalaa (meillä Abbaa öljyssä)
2 rkl kapriksia
1 rkl öljyä paistamiseen
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää neste, suola, mustapippuri, ruohosipuli ja persilja. Sekoita hyvin.
Kuumenna öljy pannussa. Kaada munakasmassa pannulle ja anna kypsyä hetki. Lisää munakkaan päälle täyteaineet ja jatka kypsentämistä alhaisemmalla lämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt. Minä en laittanut ihan koko purkillista tonnikalaa, kun tuntui että reilu puolikaskin piisasi ihan hyvin.
Jos käytät tuoretta ruohosipulia, silppua se pinnalle vasta tonnikalojen jälkeen, samoin persilja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti