lauantai 26. marraskuuta 2011

Makiat lantut

Jos et ole lanttulooran ystävä, niin kokkeile makkeita lanttuja. Niin tai vaikka olisitkin lanttuloorafani, niin kokkeile silti :)
Ohje on simppeli:

MAKIAT LANTUT

lanttua
öljyä
suolaa
pippuria
juoksevaa hunajaa

Pilko lanttu pieniksi kuutioiksi ja nosta ne kulhoon. Kaada päälle vähän oliiviöljyä, ripottele suolaa ja pippuria joukkoon. Lorauta sekaan juoksevaa hunajaa. Tuohon kuvan määrään laitoin varmaan 3 - 4 ruokalusikallista. Jäi mittaamatta, kun liruttelin sitä pullosta suoraan.

Paista lantut esim. uunipannulla leivinpaperin päällä 200 asteessa, kunnes ovat pehmenneet, mutta hitusen purutuntumaa vielä on.

Ostinpa muuten elämäni ensimmäiset jouluaiheiset astiat (made by Kultakeramiikka) männä viikolla. Koska lanttu kuuluu jouluun, niin näitä saattoi jo koekäyttää. Ja huomenna on ensimmäinen adventti. Ja ens viikolla joulukuu. Seli seli.

3 kommenttia:

  1. Hauskat kipot! Lantutkin vaikuttaa herkullisilta. Minkäs ohessa tarjoilit näitä?

    Outsa

    VastaaPoista
  2. Campasimpukka, kokkeilu kannattaa aina :)

    Outsa: Kippoihin kun keksis ens viikonlopullekin jotain namia... Meillä oli eilen lanttuja ahvenfileiden ja timjamipottujen kanssa. Maistuvat varmasti lihankin ohessa.

    VastaaPoista