Isänpäiväpostaus, osa 2: Kala-ateriaa sulattelimme pelailemalla ja pian jo alkoi tehdä mieli kahvia. Pieni seurueemme tarvitsi pienen kakun, niinpä olin tehnyt kahden munan kakkupohjan söpöön pieneen irtopohjavuokaan. Siitä syntyi tämmöinen kaakku:
MARJAISA TÄYTEKAKKU
2 munaa
3/4 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
1/4 dl perunajauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
mustikoita, mansikoita
2 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
2 tl sitruunamehua
sokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina vuokaan ja paista kypsäksi. Saattoi mennä parikymmentä minuuttia, en valitettavasti katsonut kelloa. Kun kakun reunat alkoivat hiukan irtoilla vuoan reunoista, tökkäsin tikulla kakkua, eikä tikkuun jäänyt taikinaa. Kypsää oli.
Kermaosastoa varten vatkasin kerman ja lisäsin loppuvaiheessa rahkan, sokeria ja sitruunamehun. Maistoin ja lisäsin vielä himpun sokeria. Makunsa mukaan kukin.
Minä leikkasin kakun vain kahteen osaan. Täytteeksi laitoin pakastemustikoita, jotka eivät olleet vielä ihan kokonaan sulaneet. Sekoitin noin pariin desiin mustikoita reilun ruokalusikallisen sokeria ja laitoin mustikat kakkupohjan päälle. En kostuttanut pohjaa, koska ajattelin, että sulavista mustikoista tulee mehukkuutta. Niin tulikin. Mustikkakerroksen päälle laitoin kerma-rahkavaahtoa. Päällyosaa kostutin vichyllä ja kasasin sitten päälle keskelle keon mustikoita. Kakku kuorrutettiin vähän hutaisemalla kerma-rahkaseoksella ja koristeltiin mansikoilla. Maistui! Eikä muuten ollut ätläkän makea, vaan raikas ja marjaisa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti